Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελλάδα – Λευκορωσία: Ήττα στο φιλικό για την “διπρόσωπη” εθνική

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Μετά από 5 συνεχόμενες νίκες η εθνική ομάδα ηττήθηκε στην έδρα της από την Λευκορωσία, στο φιλικό “τεστ” πριν την σημαντική αναμέτρηση με την Βοσνία. Το “τούβλο” του Παλίσεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Κάκιστη η Γαλανόλευκη -των πολλών αλλαγών- στο πρώτο μέρος, πολύ πιο επιθετική στην επανάληψη, αλλά δεν επιτέθηκε ορθολογικά.

Η Ελλάδα γνωρίζει την ήττα με 1-0 απ’ την Λευκορωσία, τέσσερις ημέρες πριν την αναμέτρηση με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η εθνική είχε μέτρια παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο βελτίωσε την εικόνα της και είχε ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση. Γενικά, οι διεθνείς μάλλον είδαν αυτό το φιλικό σαν… αγγαρεία, αφού μπροστά τους έχουν την κρίσιμη αναμέτρηση με τους Βόσνιους, εκεί όπου με νίκη θα πάρουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την εθνική με πάρα πολλές αλλαγές, δίνοντας ευκαιρίες στους… θεωρητικά αναπληρωματικούς και παράλληλα “ανάσες” στους βασικούς και σε αυτούς που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα. Πέρα από τους Μάνταλο, Σταφυλίδη, Μανιάτη και τον Σάμαρη που επέστρεψε από τραυματισμό, οι υπόλοιποι παίκτες της 11άδας δεν είχαν ξεκινήσει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εσθονία και γενικά δεν λογίζονται ως βασικοί.

Το κλίμα στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν παγωμένο, αφού οι φίλοι της εθνικής της… γύρισαν την πλάτη, κάτι που έπαιξε και τον δικό του ρόλο στο να δούμε κάτι καλό. Το “μουδιασμένο” ξεκίνημα των διεθνών είχε και το… ανάλογο αποτέλεσμα, αφού η Γαλανόλευκη βρέθηκε στο 20λεπτο να είναι πίσω στο σκορ με την εκπληκτική μακρινή εκτέλεση φάουλ του Παλίσεβιτς (14′) -πραγματικός.. δυναμίτης το σουτ του Λευκορώσου- και να έχει δεχθεί και άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Η εκτός κλίματος και χωρίς συνοχή ενδεκάδα δεν κατάφερε να δείξει πάθος και αντίδραση,και -με κακή κυκλοφορία- περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αφού το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων ήταν αποτελεσματικότατο. Επιθετικά, ο πολύπειρος Χλεμπ εξέθετε όποτε ήθελε την άμυνα της Ελλάδας από τα δεξιά. ¨ετσι, το παιχνίδι πήγε πολύ… εύκολα στο ημίχρονο με τους παίκτες του Χάτσεβιτς να έχουν αποτύχει να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Η είσοδος των Ταχτσίδη (σημαντική η παρουσία του στο χώρο του κέντρου) και Παπασταθόπουλου με την έναρξη της επανάληψης και η άνοδος του Σταφυλίδη άλλαξε προς το καλύτερο την εθνική. Με πολύ καλή ανάπτυξη από τα αριστερά, η Γαλανόλευκη όχι μόνο έδειξε πως έχει… σφυγμό, αλλά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφερε -για αρκετά λεπτά- να κλείσει την αντίπαλο της στα καρέ της.

 

Η είσοδος του Φορτούνη στο 69′ έφερε ένα λεπτό αργότερα και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σκίμπε, αφού ο Τσέρνικ έδιωξε με μεγάλη δυσκολία το μακρινό σουτ του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού. Η πίεση που άσκησαν οι διεθνείς δεν ήταν αρκετή, αφού δεν επιτέθηκαν ορθολογικά (πολλές σέντρες και καθόλου κάθετο παιχνίδι) κι έτσι δεν κατάφεραν να φτιάξουν άλλη μεγάλη ευκαιρία, γνωρίζοντας τελικά την ήττα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε