Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ελλάδα – Σερβία: Χωρίς Παπανικολάου αλλά με Παπαπέτρου η εθνική μπάσκετ στην εκκίνηση του «Ακρόπολις»

Ελλάδα – Σερβία: Χωρίς Παπανικολάου αλλά με Παπαπέτρου η εθνική μπάσκετ στην εκκίνηση του «Ακρόπολις»
Intime.gr

Η εθνική μπάσκετ των ανδρών δίνει απόψε στο ΟΑΚΑ (19:45, ΕΡΤ) ένα από τα τελευταία εν Ελλάδι φιλικά της πριν το ταξίδι στην Ασία αντιμετωπίζοντας τη Σερβία, για το τουρνουά “Ακρόπολις”.

Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου θα παραταχθεί η εθνική μπάσκετ των ανδρών στο σημερινό (8/8, 19:45) παιχνίδι με τη Σερβία, με το οποίο «ανοίγει η αυλαία» του τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν προπονήθηκε λόγω μυικού σπασμού στην οσφυική χώρα και τέθηκε εκτός «μάχης» από την αναμέτρηση με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Εκτός από τον διεθνή φόργουορντ, στην 14άδα για το ματς με τους «πλάβι» δεν θα βρίσκεται ούτε ο Γιώργος Τσαλμπούρης.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Δημήτρης Ιτούδης, μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος είχε απουσιάσει από τα δύο φιλικά που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η «γαλανόλευκη» με αντίπαλο τη Σλοβενία.

Την αποστολή για τον αγώνα με τη Σερβία συγκροτούν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Ουόκαπ και Μανώλης Χατζηδάκης.

Θυμίζουμε ότι πριν το τζάμπολ θα τιμηθούν τα μέλη της Εθνικής Νέων Ανδρών που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του Ηρακλείου. Τη δική του ξεχωριστή νότα στη βραδιά θα δώσει ο κορυφαίος dunker στον κόσμο, Jordan Kilganon.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

8/8 19.45 Ελλάδα-Σερβία

9/8 19.45 Σερβία-Ιταλία

10/8 19.45 Ιταλία-Ελλάδα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις