Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ελλάδα – Τουρκία 89-80: «Κυρίαρχος» ο Κώστας Αντετοκούνμπο «καθάρισε» τους Τούρκους και για τον απόντα Γιάννη

Ελλάδα – Τουρκία 89-80: «Κυρίαρχος» ο Κώστας Αντετοκούνμπο «καθάρισε» τους Τούρκους και για τον απόντα Γιάννη
ΦΩΤΟ Intime

Η Ελλάδα επικράτησε με 89-80 της Τουρκίας και έκλεισε με 3/3 το τουρνουά Ακρόπολις, δείχνοντας ικανή για σπουδαίες εμφανίσεις και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο “Greek Freak” έμεινε εκτός με μικροτραυματισμό, αλλά ο αδερφός του Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε τρομερό ματς με 19 πόντους και 13 ασίστ και οδήγησε την Ελλάδα σε νίκη με ανατροπή επί της Τουρκίας. Η “γαλανόλευκη” βρέθηκε στο -8 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά με τους Παπανικολάου, Καλάθη και Σλούκα να παίρνουν την ομάδα πάνω τους, “καθάρισαν” τελικά εύκολα το φιλικό αγώνα και επέτρεψαν στους περίπου 18.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ να πανηγυρίσουν.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να… θυμίζει τον Γιάννη, η Εθνική μας πήρε το προβάδισμα και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 22-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι αντέδρασαν και “πυροβολώντας” από το τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Κορκμάζ, που έφθασε τους 19 πόντους σε αυτό το διάστημα και έφεραν… τούμπα το ματς για να πάνε με το 43-42 υπέρ τους στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το ματς έγινε… ροντέο, αρχικά με έναν τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο που έφερε την αποθέωσή του από την κερκίδα και στη συνέχεια με τον Αταμάν να αποβάλλεται για διαμαρτυρία. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας είχε δεχθεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν σταμάτησε να φωνάζει και με δεύτερη τεχνική ποινή αποβλήθηκε από το ματς. Αρνήθηκε όμως να φύγει από το γήπεδο, σύμφωνα με τους κανονισμούς και χρειάστηκε να επέμβει ο Δημήτρης Ιτούδης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 

Στο παρκέ, οι Τούρκοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι στην επίθεση και αύξησαν το προβάδισμά τους, φθάνοντας και στο +8, πριν το 69-63 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Τουρκία μπήκε έτσι ως φαβορί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η Ελλάδα με ένα ξέσπασμα λίγων λεπτών, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Παπανικολάου με πέντε πόντους ξεκίνησε την… αντεπίθεση και οι Καλάθης και Σλούκας ανέλαβαν στη συνέχεια για να πάρει τελικά η Εθνική μας εύκολα τη νίκη στο τέλος, με σκορ 89-80.

Η Ελλάδα έκλεισε έτσι με τρεις νίκες το τουρνουά Ακρόπολις και πλέον ετοιμάζεται για τα επίσημα παιχνίδια, αρχικά στα προκριματικά του Mundobasket και στη συνέχεια στο Eurobasket του Σεπτεμβρίου, όπου ελπίζει να έχει διαθέσιμους και τους τραυματίες σήμερα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γιώργο Παπαγιάννη και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80.

Τα στατιστικά των παικτών

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 16 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 5 (1), Αγραβάνης 4 (5 ριμπάουντ), Καλάθης 6 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σλούκας 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μποχωρίδης, Παπανικολάου 13 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κουζέλογλου, Αντετοκούνμπο Κ. 19 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ), Κασελάκης 8 (2), Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1).

Τουρκία (Αταμάν): Λάρκιν 2 (1/5 σουτ, 6 ασίστ), Χαζέρ 10 (2), Μπιτίμ 2, Οσμάν 17 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σαϊμπίρ 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Καμπατζά, Τουντσέρ, Σανλί 3 (1), Κορκμάζ 22 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/6 βολές, 10 ριμπάουντ), Σενγκούν 10 (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Οσμάνι 4.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις