Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ελλάδα – Τσεχία: Πρεμιέρα στα προκριματικά του Eurobasket 2025 με ντεμπούτο Βασίλη Σπανούλη

Ελλάδα – Τσεχία: Πρεμιέρα στα προκριματικά του Eurobasket 2025 με ντεμπούτο Βασίλη Σπανούλη
Eurokinissi

Ξεκινάει ένα νέο “κεφάλαιο” για την Εθνική μπάσκετ. Η Ελλάδα υποδέχεται στο κατάμεστο Στάδιο ΣΕΦ την Τσεχία (21:00, ΕΡΤ3), στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025 και στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της… επίσημης αγαπημένης.

Πρεμιέρα στα “παράθυρα” του Eurobasket 2025 για την Ελλάδα. Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πλέον τα “ηνία” της, η Εθνική μπάσκετ υποδέχεται την Τσεχία στο κατάμεστο ΣΕΦ,

Ελλάδα και Τσεχία βρίσκονται στον 6ο προκριματικό όμιλο, μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία, με τις τρεις πρώτες ομάδες να παίρνουν το “εισιτήριο” και την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνει το καλοκαίρι του 2025 στα γήπεδα της Κύπρου, Λετονίας, Φινλανδίας και Πολωνίας.

Euroleague και FIBA τα… βρήκαν και αυτή τη φορά και οι εθνικές ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 πρωτοκλασάτους παίκτες που αγωνίζονται στη Euroleague, μιας και υπάρχει διακοπή στο πρόγραμμα του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Αν και χωρίς τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Κώστα Σλούκα (σ.σ. προέρχεται από τραυματισμό), η εθνική θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο… βήμα προς την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριέλαβε στην 12άδα τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ακολούθησε θεραπεία την Πέμπτη (22/02) λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα, και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Από την αποστολή της εθνικής μπάσκετ “κόπηκαν” οι Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας, Βαγγέλης Ζούγρης και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Οι τέσσερις παίκτες θα παραμείνουν πάντως στην ομάδα, καθώς παραμένει ανοιχτή η συμμετοχή τους στο επόμενο ματς, με την Ολλανδία στη Χάγη (26/2, 20:30).

Η Τσεχία θα παραταχθεί στο ΣΕΦ με τον Τόμας Σατοράνσκι, αλλά χωρίς τον τραυματία, Γιαν Βέσελι, ενώ στην Ελλάδα δεν ταξίδεψαν οι Μάρτιν Σβόμποντα και Πάτρικ Σαμούρα και επίσης “κόπηκαν” από την 14άδα που ταξίδεψε στην Αθήνα οι Ρίχαρντ Μπάλιντ και Ματέι Σβόμποντα.

Να αναφέρουμε ότι απόψε η Μεγάλη Βρετανία υποδέχεται την Ολλανδία, στο άλλο ματς της πρεμιέρας του 6ου ομίλου.

Η δωδεκάδα της Ελλάδας (Βασίλης Σπανούλης): Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος.

Η δωδεκάδα της Τσεχίας (Ντιέγκο Οκάμπο): Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Οντρέι Σέναλ (Νίμπουρκ), Γιάρομιρ Μπόχατσικ (Νίμπουρκ), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Σολέ), Ντέιβιντ Γέλινεκ (Μούρθια), Τόμας Κίζλινκ (Ανβίλ), Βόιτσεχ Σίκορα (Πίσεκ), Οντρέι Μπάλβιν (Προμετέι), Ντέιβιντ Μπομ (Μπούργος), Λούμπος Κόβαρ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Κριζ (Νίμπουρκ), Μάρτιν Πέτερκα (Μπράουνσβαϊγκ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις