Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurobasket 2015: Ελλαδάρα από ατσάλι! Ανατροπή από τα παλιά και τέζα η Κροατία

ΦΩΤΟ ΕΟΚ
ΦΩΤΟ ΕΟΚ

– Αυτή είναι η επίσημη αγαπημένη!
– Ανατροπή βγαλμένη από τις καλές εποχές και νίκη με 72-70 κόντρα στην Κροατία
– Τεράστιος Βασίλης Σπανούλης, σήκωσε στις πλάτες του την Εθνική ομάδα
– Από κοντά και οι Ζήσης, Πρίντεζης, Σλούκας και Μπουρούσης
– Η νίκη χαρίζει προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο, αλλά κυρίως ατσαλώνει και χαρίζει αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή

Το παιχνίδι

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική ομάδα δεν ήταν καλή, και κυρίως δεν ήταν εύστοχη. Με 5/19 σουτ ήταν ευτύχημα που βρέθηκε να χάνει με μόλις 5 πόντους διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η αλλαγή του Κουφού έδωσε λύσεις στην Ελλάδα, με τον ομογενή σέντερ να κάνει πάρτι για περίπου 6 αγωνιστικά λεπτά, φορτώνοντας με φάουλ και τον Τόμιτς και τον Ζόριτς. Οι Κροάτες παρέμειναν μπροστά στο σκορ χάρη σε κάποια μεγάλα σουτ, κυρίως από τον Σίμον, ο οποίος έπαιξε και για τον απόντα Μπογκντάνοβιτς.

Παρασυρμένη από τον γρήγορο τέμπο των Κροατών, η Εθνική αναλώθηκε σε γρήγορες και σε πολλές περιπτώσεις βιαστικές επιθέσεις. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 33-28 υπέρ των Κροατών, με τους Σπανούλη, Καλάθη και Μπουρούση να χάνουν την ευκαιρία να κλείσουν κι άλλο την ψαλίδα και τους διεθνείς να έχουν μόλις 1/11 τρίποντα!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Εθνική βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Ωστόσο, οι Κροάτες είχαν απάντηση και διατήρησαν μια διαφορά της τάξεως των 8-10 πόντων, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία και τρομερά ποσοστά ευστοχίας, κυρίως έξω από τα 6.75.

Το εφαλτήριο για την αντεπίθεση της Εθνικής δόθηκε από Ζήση και Σπανούλη. Οι διόσκουροι με σωστές επιλογές και με τον Σπανούλη να πετυχαίνει ένα μεγάλο σουτ και τρεις βολές από κερδισμένο φάουλ, έριξαν τη διαφορά στους 2 πόντους (59-61 στο 33′).

Ο Τόμιτς άνοιξε ξανά τη διαφορά στους 6, όμως ο Σπανούλης είχε πάρει μπρος για τα καλά. Πήρε την ομάδα στις πλάτες του και συνεπικουρούμενος από τους εξαιρετικούς Σλούκα, Μπουρούση και Πρίντεζη έβαλαν την Εθνική μπροστά στο σκορ με 70-67, 2.05′ πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Το 72-67 δια χειρός Πρίντεζη έγινε 72-70, όμως η χαμένη βολή του Σίμον στο τέλος δεν έφερε αποτέλεσμα στο ριμπάουντ, με την Εθνική να παίρνει μια… καρυδάτη νίκη!

Δεκάλεπτα: 13-18, 28-33, 51-57, 72-70

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 10 (4ρ.-5ασ.), Ζήσης 7, Σπανούλης 16 (3/6τρ.-4ρ.-6ασ), Καλάθης 2, Περπέρογλου, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου, Κουφός 11 (9ρ.), Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Αντετοκούνμπο 6.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Περάσοβιτς): Τόμιτς 9, Ρούντεζ, Στίπτσεβιτς, Σάριτς 11 (1), Ούκιτς 14 (2), Σίμον 18 (3), Ντρέιπερ 2, Ζόριτς 8, Χεζόνια 8 (2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε