Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένας ακόμα χαμένος τελικός για τον Κούπερ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το Καμερούν έβαλε τέλος στην αναμονή 15 ετών για έναν τίτλο κύπελλο Αφρικής, όταν με ανατροπή κέρδισε 2-1 την Αίγυπτο στον τελικό και κατέκτησε ξανά το τρόπαιο. Από τα αξιοσημείωτα του τελικού είναι ο τεχνικός των ηττημένων, Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος συμπλήρωσε τους έξι χαμένους τελικούς στην καριέρα του.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει καταφέρει να φθάσει σε έξι τελικούς σε διάφορες διοργανώσεις και τους έχει χάσει όλους! Συγκεκριμένα το αρνητικό σερί ξεκίνησε το 1999, όταν ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μαγιόρκα και έχασε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα στα πέναλτι.

Επίσης, την ίδια χρονιά έφθασε στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων, αλλά έχασε το τρόπαιο από τη Λάτσιο και μια χρονιά αργότερα μετακόμισε στη Βαλένθια. Με τις «νυχτερίδες» έφτασε δύο σερί χρονιές στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ και την πρώτη ηττήθηκε από τη Ρεάλ με 3-0 στο Παρίσι και το 2000-2001 από την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι, στον τελικό του Σαν Σίρο στο Μιλάνο.

Ο τελευταίος του τελικός ήταν στα ελληνικά γήπεδα. Στον πάγκο του Αρη το 2009 έφθασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει κατακτήσει τρία τρόπαια αλλά σε διπλούς τελικούς. Το 1996 με τη Λανούς το Copa Conmebol, το 1998 με τη Μαγιόρκα το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το ίδιο τρόπαιο μια χρονιά αργότερα με τη Βαλένθια.

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί αξίζαμε τον τίτλο. Δεν είμαι στεναχωρημένος γιατί έχασα σε έναν ακόμη τελικό, αλλά γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους Αιγύπτιους, που πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο 61χρονος κόουτς και συμπλήρωσε: «Επίσης είμαι στεναχωρημένος για τους παίκτες μου, που έκαναν ένα καταπληκτικό τουρνουά και άξιζαν τον τίτλο.» 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε