Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένινγκ: “Έχω πίστη ότι θα πάρουμε την πρόκριση”

Ένινγκ: “Έχω πίστη ότι θα πάρουμε την πρόκριση”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Μίκαελ Ένινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Άρης θα πάρει την πρόκριση για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στην Κόλος Κοβάλικα, ενώ ο Λούκας Σάσα, που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου πριν το αυριανό (17/9) ματς, έθεσε ως στόχο την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα ξεπεράσει τον… άγνωστο σκόπελο και θα πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League εξέφρασε ο Μίχαελ Ένινγκ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στην Κόλος Κοβαλίβκα (Πέμπτη 17/9, 21:00) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Μίκαελ Ένινγκ μίλησε για

Tην πρόκληση του Europa League για τον Άρη: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μας. Είναι η ανταμοιβή για τους κόπους όλης της περασμένης σεζόν. Έρχεται και η υπερένταση με την θετική έννοια πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό. Αντιμετωπίζουμε έναν καλό αντίπαλο, μια νέα ομάδα, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, έχουμε πάρει όλες τις πληροφορίες από το τεχνικό τιμ. Παίζουμε απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, καλή ομάδα, δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στη δική μας ομάδα ότι θα μπούμε και θα πάρουμε την πρόκριση”.

Tο πώς πρέπει να προσεγγίσει το ματς ο Άρης: “Παίζουμε εντός έδρας και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα παρότι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας στις κερκίδες. Επίσης, το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και όλα μπορούν να συμβούν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να βρούμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε ένα ή περισσότερα γκολ. Η τακτική παίζει ρόλο σε ένα τέτοιο παιχνίδι και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να σταθούμε ακόμα καλύτερα”.

Tο τι περιμένει από την ομάδα του: “Χαίρομαι για κάθε νίκη που πετυχαίνει η ομάδα. Το ότι είμαστε σε αυτό το παιχνίδι είναι η ανταμοιβή, ελπίζουμε ότι δεν θα μείνουμε σε αυτό το ματς. Δεν πάμε με αλαζονεία, είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να περιμένεις το τέλειο παιχνίδι, αλλά αυτό που είναι προσδοκώμενο είναι αυτό που θα μας φέρει την επιτυχία αύριο”.

Tην Κόλος Κοβαλίβκα: “Περιμένουμε έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο, επειδή είναι και η πρώτη τους χρονιά στην Ευρώπη. Επειδή παίζουμε στην έδρα μας, εμείς θα καθορίσουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν περιμένω πίεση από το πρώτο λεπτό, αλλά αυτό είναι στη θεωρία. Στην πράξη θα δούμε αύριο”.

Tο εντός έδρας σερί αήττητων αγώνων που μετράει ο Άρης στην Ευρώπη: “Δεν μας βοηθάει η παράδοση. Ξέρω ότι υπάρχει ένα μεγάλο βάρος στην πλάτη μου με την ευρωπαϊκή ιστορία που έχει η ομάδα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε αυτό το σερί και μακάρι να ζήσω κι εγώ ανάλογες στιγμές ως προπονητής του Άρη”.

Tις σκέψεις του για την ενδεκάδα: “Σε γενικές γραμμές έχω μια ξεκάθαρη σκέψη από πολύ πριν για το πώς θα κατέβουμε αύριο, αλλά ακόμα και την ημέρα του αγώνα γίνονται αλλαγές, το έχουμε δει στο παρελθόν, ενδεχομένως και αναγκαστικές αλλαγές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια δεδομένη 11αδα που θα παίξει αύριο. Μιλάμε για μια τελείως νέα ομάδα και επειδή είναι νέα αφετηρία, θα αλλάζουν αρκετές φορές και οι σχηματισμοί και οι τακτικές και οι 11αδες και τα πρόσωπα. Μπορεί να υπάρχει ένας πυρήνας από πέρσι, αλλά ήρθαν αρκετοί παίκτες και είναι λογικό να χτίζεται τώρα η ομάδα. Πρέπει όλοι οι παίκτες να πάρουν ευκαιρίες, να διεκδικήσουν θέση στην 11αδα και αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει”.

Λούκας Σάσα: Ακόμα μας “πονάει” ο αποκλεισμός από την Μόλντε

Τους ποδοσφαιριστές του Άρη εκπροσώπησε ο Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος είπε στο ξεκίνημα πως “… πρόκειται για μία δύσκολη και οργανωμένη ομάδα. Τους αναλύσαμε πολύ. Το προπονητικό επιτελείο μας έδωσε όλες τις πληροφορίες. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε”.

Για το αν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί που έχει αποδοθεί στους “κίτρινους”, ο Σάσα σχολίασε: “Δε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Δεν ξέρουμε πολλά για την Κόλος. Παίζουμε βέβαια στο σπίτι μας. Έχουμε το στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να επιτεθούμε. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε φαβορί. Είναι στο 50%-50%”.

Αναφορικά με τον περυσινό αποκλεισμό, στην παράταση, από τη Μόλντε, ο πρώην άσος της Λουντογκόρετς είπε: “Ακόμα σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό από την Μόλντε. Υπάρχει αυτό το βάρος, ειδικά για εμάς που ήμασταν πέρυσι. Έχουμε πάντα το στόχο των ομίλων. Απλά είναι νωρίς να το σκεφτόμαστε. Βήμα-βήμα. Μακάρι φέτος να είμαστε πιο τυχεροί”.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας για τις επαφές του ατζέντη του με τη διοίκηση του Άρη: “Είναι ξεκάθαρο ότι νιώθω πολύ καλά εδώ. Ο Άρης μου άνοιξε την πόρτα στην ευτυχία του ποδοσφαίρου. Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να το συζητήσουμε. Ο μάνατζερ μου είναι εδώ. Ας κερδίσουμε αύριο και θα δούμε για το δικό μου μέλλον”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις