Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένινγκ: “Η Ελλάδα το ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο – Ο Άρης έχει στόχο το Κύπελλο” (video)

Ένινγκ: “Η Ελλάδα το ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο – Ο Άρης έχει στόχο το Κύπελλο” (video)
ΦΩΤΟ intime

Ο Άρης περιμένει τις εξελίξεις σε ΕΠΟ και Superleague για τη συνέχιση των διοργανώσεων στην Ελλάδα στο περιθώριο του κορονοϊού και ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έκρυψε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ομάδας αφορά το Κύπελλο Ελλάδας και όχι τόσο τα πλέι οφ.

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ο Άρης έχει σίγουρο ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, οπότε η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδα είναι πιο σημαντική από ό,τιδήποτε άλλο στην ομάδα.

Αυτό εξήγησε και ο προπονητής της ομάδας, Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος μίλησε στην ArisTv και για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, βγάζοντας το… καπέλο στην Ελλάδα, την οποία και χαρακτήρισε “το ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο αυτήν την εποχή”.

Οι δηλώσεις του Ένινγκ

«Είμαστε πίσω ξανά. Είναι καλό το συναίσθημα της επιστροφής. Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν. Είμαστε καλά, είμαστε πάλι στο γήπεδο. Αυτό είπα και χθες στους παίκτες μου. Είναι ένα πρώτο βήμα και πρέπει να δουλέψουμε καλά και με κέφι.

Εγώ δυστυχώς βίωσα αυτή την κατάσταση με την πανδημία μακριά από την οικογένεια μου, καθώς βρίσκονται στην Γερμανία. Έμεινα εδώ, είχα θετική σκέψη και μάλλον είμαι στο ασφαλέστερο σημείο στον κόσμο αυτήν την εποχή με την πανδημία. Βλέπουμε τι συμβαίνει παντού. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει αύριο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο θα αλλάξει, θα είναι διαφορετικό. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα είναι για πολύ αυτό και πως για λίγο καιρό θα είναι άδεια τα γήπεδα και χωρίς κόσμο. Δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους. Το σημείο-κλειδί είναι να βρεθεί το εμβόλιο και πιστεύω να βρεθεί γρήγορα για να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία.

Σαν προπονητής που είμαι, εγώ θέλω να παίξουμε μπάλα, θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο και να συνεχιστούν οι αγώνες. Ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του και στο πρωτάθλημα στα play offs και στο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι. Εμείς πάντως προπονούμαστε.

Ασφαλώς καταλαβαίνω τους φίλους του Άρη που θέλουν να παίξουμε ποδόσφαιρο καθώς υπάρχει μπροστά μας ο μεγάλος στόχος του Κυπέλλου. Αυτό σκεφτόμαστε και εμείς, αυτός είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι είμαστε κοντά να πάμε στον τελικό. Μακάρι να παίξουμε, να τα καταφέρουμε, να πάμε και μακάρι να πάρει ο Άρης το Κύπελλο, διότι είναι ένας τίτλος που του λείπει εδώ και πολλά χρόνια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις