Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Ενώνονται” Τσιτσιπάς και Σάκκαρη σε όλα τα τουρνουά του τένις

“Ενώνονται” Τσιτσιπάς και Σάκκαρη σε όλα τα τουρνουά του τένις

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες του τένις ανδρών και γυναικών εξετάζουν το ενδεχόμενο συνένωσής τους, γεγονός που είναι πιθανό να δημιουργήσει και κοινό πρόγραμμα στα περισσότερα τουρνουά, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα προσφέρουν διπλή εκπροσώπηση στην Ελλάδα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν αυτός που ζήτησε συγχώνευση μεταξύ ATP και WTA τον περασμένο μήνα, με τον πρόεδρο της WTA, Στηβ Σάιμον και τον ομόλογό του της ATP, Αντρέα Γκαουντέντζι να καλωσορίζουν την πρόταση.

 «Είμαι ο πρώτος που θα την υποστηρίξει, γιατί νομίζω ότι τότε θα υπάρχει ευθυγράμμιση στους στρατηγικούς στόχους. Προφανώς είναι ένας μακρύς και ελικοειδής δρόμος για να φτάσουμε εκεί. Δεν πρόκειται για προσπάθεια διάσωσης του WTA. Η κρίση και οι προκλήσεις μπορούν μερικές φορές να προσφέρουν επίσης ευκαιρίες», ανέφερε ο πρώτος στους New York Times. 

Εξήγησε μάλιστα ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα παραμείνει το ξεχωριστό καλεντάρι σε άνδρες και γυναίκες, καθώς δεν μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα κοινά τουρνουά σε όλες τις χώρες, αλλά το πλάνο θα είναι να συγχωνεύονται σταδιακά όλο και περισσότερες διοργανώσεις, επιτρέποντα και την κοινή προώθηση του παγκόσμιου τένις.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις