Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ενός λεπτού σιγή, πανό για τον κορονοϊό και… σέντρα στην ποδοσφαιρική σεζόν στο Τατζικιστάν

Ενός λεπτού σιγή, πανό για τον κορονοϊό και… σέντρα στην ποδοσφαιρική σεζόν στο Τατζικιστάν
ΦΩΤΟ Reuters

Με τον τελικό του Super Cup ξεκίνησε επίσημα χθες η ποδοσφαιρική σεζόν στο Τατζικιστάν, που έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο όπου συνεχίζεται να παίζεται κανονικά ποδόσφαιρο, παρά την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού.

Ξεκίνησε χθες η σεζόν στο ποδόσφαιρο του Τατζικιστάν. Στη χώρα της Κεντρικής Ασίας, η πρωταθλήτρια Ιστικλόλ, ενώ ήταν πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να νικήσει (2-1) την Κουγιάντ και να κατακτήσει το ένατος Super Cup της ιστορίας της, σε έναν αγώνα έγινε χωρίς φιλάθλους.

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ ένα μεγάλο πανό, που έγραφε, “Σταματήστε τον κορονοϊό”, είχε  τοποθετηθεί στα κενά καθίσματα του σταδίου.

Το Τατζικιστάν είναι μία από τις τέσσερις χώρες στον κόσμο, μαζί με Λευκορωσία, Νικαράγουα και το Μπουρούντι, όπου εξακολουθεί να παίζεται ποδόσφαιρο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι στο Τατζικιστάν θα πρέπει να αποφεύγουν το συνωστισμό, αν και το κράτος δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις