Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΕΟΚ: «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο Αυγενάκης»

ΕΟΚ: «Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ο Αυγενάκης»
Intime.gr

Αυτή η κόντρα δεν λέει να κοπάσει. Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τονίζοντας πως βάζει εμπόδια στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας λόγω της διαμάχης που υπάρχει.

Με ανακοίνωση της, η ΕΟΚ κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι «… διαστρεβλώνει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα», αλλά και ότι θέτει σε ομηρία τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας και των ενώσεων, αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.

Η ΕΟΚ ζητά επιπλέον από τον κ. Αυγενάκη να καταβάλει πριν τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου το κονδύλι που απαιτείται για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, «… για να αποφευχθεί ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους».

Η ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ:

«Η προσπάθεια του κ. Αυγενάκη να διαψεύσει την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. για τη μη καταβολή από τη Γ.Γ.Α. της οφειλόμενης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης, στην οποία περιλαμβάνεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ε.Ο.Κ. και των Αθλητικών Ενώσεων, είναι τουλάχιστον ατυχής και διαστρεβλώνει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα σχετικά έγγραφα.

Στην Ε.Ο.Κ. έχει καταβληθεί το ποσό των 984.000 ευρώ, από το οποίο μόνο το ποσό των 375.000 ευρώ της πρώτης δόσης εξειδικεύεται από τη Γ.Γ.Α. ότι περιλαμβάνεται και τμήμα της μισθοδοσίας του υπαλληλικού προσωπικού. Το υπόλοιπο ποσό αφορά τα έξοδα της Ομοσπονδίας για τις άλλες λειτουργικές και αγωνιστικές δραστηριότητές της, όπως συμμετοχές και μετακινήσεις 13 Εθνικών Ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, οργάνωση στην Ελλάδα επίσημων διεθνών διοργανώσεων, εθνικές αγωνιστικές διοργανώσεις, οι οποίες όπως είναι γνωστό είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να συντηρήσουν την ελληνική καλαθοσφαίριση ως πρωταγωνιστική δύναμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επισημαίνεται δε, ότι το προβλεπόμενο ποσό της συνολικής επιχορήγησης προς την ΕΟΚ για το 2021 είναι 1.800.000 ευρώ.

Το ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει διορισθεί με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις της για τη καταβολή της μισθοδοσίας του υπαλληλικού προσωπικού της αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεών της.

Η διαρκής εναντίωση και αντιπαράθεση του κ. Υφυπουργού με την Ομοσπονδία δεν επιτρέπεται να θέσει σε ομηρία τους υπαλλήλους της και μάλιστα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών μετά τις Αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου 2021, που όπως είναι γνωστό απαιτείται για τη νομιμοποίηση της εκλεγμένης διοίκησης στις Τράπεζες.

Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα και πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 να ενεργήσει για τη καταβολή στην Ε.Ο.Κ. του ποσού που απαιτείται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ε.Ο.Κ. και των Αθλητικών Ενώσεων, για να αποφευχθεί ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις