Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Έπιασε… κορυφή η ΑΕΚ! “Λυτρωτής” ο Λάζαρος, “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ eurokinissi
ΦΩΤΟ eurokinissi

 Δεν το πανηγύρισε. Ο Χριστοδουλόπουλος όμως σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ (1-0) επί του Παναθηναϊκού, στο αθηναϊκό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Στους έξι βαθμούς και στην πρώτη θέση η Ένωση, στους δύο μένει το “τριφύλλι”, που περιμένει και… τιμωρία.

 Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off ανέβηκε η ΑΕΚ, που νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Σε ένα πολύ κακό ματς, ο Χριστοδουλόπουλος -μπήκε αλλαγή-  ήταν αυτός που “μίλησε” στο τέλος, καθως το δικό του όμορφο γκολ στο 85΄ έκρινε την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των ομάδων…

Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Χιμένεθ στους οπαδούς της ομάδας -που δεν γέμισαν το ΟΑΚΑ- αφού που άφησε εκτός ενδεκάδας τον Αραούχο , ξεκινώντας το ντέρμπι με τον Αλμέιδα. Αντί του Χριστοδουλόπουλου, ο Ισπανός εμπιστεύτηκε τον Μπακασέτα. Την ίδια ώρα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφτιαξε ενδεκάδα χωρίς τους Μπεργκ, Κουλιμπαλί, Οδ.Βλαχοδήμο, Βιγιαφάνες Κουρμπέλη, Λουντ και Μέστο. Μοναδικό ευχάριστο, η επιστροφή του Ζέκα.

Το παιχνίδι

 Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που προσπάθησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά βρήκε μπροστά της την προσεκτική άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν δυσκολία να αναπτυχθούν, είδαν τους Γαλανόπουλο και Μπακάκη να είναι αρκετά δραστήριοι και την ίδια ώρα ο Αλμέιδα έδειξε… βαρύς, βγαίνοντας συνεχώς οφσάιντ.

Οι “κιτρινόμαυροι” κυκλοφόρησαν την μπάλα με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα (ο Μάνταλος έδειξε μεγάλη όρεξη). Το “τριφύλλι” όμως συνέχισε να είναι προσηλωμένο στα μετόπισθεν (έχοντας αρκετά ψηλά την άμυνα του) και να ψάχνει κάποια καλή αντεπίθεση. Το.. χλωμό αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μάνταλο να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ με κοντινή κεφαλιά (44′).

 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ένωση, όταν στο 47′ ο Αλμέιδα κατάφερε να στείλει την μπάλα -εξ επαφής- άουτ. Το παιχνίδι είχε έναν καλύτερο ρυθμό, παρά την έντονη βροχόπτωση, αλλά οι δυο ομάδες συνέχισαν να μην είναι απειλητικές. Αυτό, ανάγκασε Χιμένεθ και Ουζουνίδη να προχωρήσουν σε αλλαγές (Αραούχο και Χριστοδουλόπουλος στις θέσεις των Αλμέιδα και Μπακασέτα και οι Λέτο και Μπουμάλ σε αυτές των Μόλινς και Βλαχοδήμου).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το “τριφύλλι” που βελτιώθηκε αισθητά, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα… κενά που δημιουργήθηκαν στην άμυνα των “κιτρινόμαυρων”. Ο αγωνιστικός χώρος “βάρυνε” και τα προβλήματα αυξήθηκαν για τους φιλοξενούμενους, αφού δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω μυικού προβλήματος, με τον Στάικο να μπαίνει στο παιχνίδι στο 76′.

Το παιχνίδι σιγά σιγά “έγειρε” προς τη μεριά της ΑΕΚ. Αρχικά η Ένωση είχε διπλή ευκαιρία στο 82′ με τους Γαλανόπουλο και Αραούχο. Ο Χιμένεθ πέρασε στο επόμενο λεπτό τον Πέκχαρτ και τελικά η ένωση έφτασε στο 1-0. Στο 85′ η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής στον Χριστοδουλόπουλο, που με όμορφο σουτ την έστειλε χαμηλά στη δεξιά γωνία του Στιλ (δεν το πανηγύρισε).

Στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγ.)

ΑΕΚ 6
ΠΑΟΚ 5 -2αγ.
Πανιώνιος 4
Παναθηναϊκός 2 -2αγ.

Η 4η αγωνιστική (24/05)
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 18:15
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 20:30

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε