Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίσημο! Τέλος από Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα αποτελεί κι επίσημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Καταλανούς στον δρόμο των επιτυχιών, με τους “μπλαουγκράνα” να του δείχνουν την πόρτα της εξόδου μετά από ένα χρόνο συνεργασίας.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θα πάρει γερή αποζημίωση, μιας κι είχε συμβόλαιο με τους Καταλανούς και για τη νέα σεζόν.

Οι “μπλαουγκράνα” ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο νέος γενικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα, Νάτσο Ροντρίγκεθ, τόνισε: “Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων φέτος. Ερχόμουν στις προπονήσεις και δεν ήξερα αν η ομάδα έχει κερδίσει ή έχει χάσει. Όλα ήταν επίπεδα. Η απομάκρυνση του Μπαρτζώκα δεν οφείλεται μόνο σε αθλητικούς λόγους. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Θεωρούμε ότι δεν είναι επαρκής για να υποστηρίξει το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα, που θέλει να είναι ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε ο καινούριος προπονητής μας να είναι ηγέτης σε όλα τα επίπεδα και να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια”.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας, Αλμπέρτ Σολέρ, δήλωσε: “Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Μπαρτζώκα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Σήμερα το πρωί (6/6) συναντηθήκαμε με τον Μπαρτζώκα και του ανακοινώσαμε την απόφασή μας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας και ο πρώτος βοηθός του δεν θα συνεχίσουν μαζί μας. Για τα υπόλοιπα μέλη του προπονητικού επιτελείου θα αποφασίσουμε αργότερα.

Ήταν μία ασυνήθιστη σεζόν, με πολλούς τραυματισμούς, ενώ την ίδια στιγμή έπρεπε να διαχειριστούμε το νέο format της Ευρωλίγκας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πολλές συναντήσεις και λάβαμε την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον προπονητή μας. Οι φίλαθλοί μας είναι απογοητευμένοι και έχουν κάθε δίκιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση, ώστε να έχουμε ξανά ένα γεμάτο γήπεδο”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε