Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίσημο! Τέλος ο Ομπράντοβιτς από την Φενέρμπαχτσε!

Επίσημο! Τέλος ο Ομπράντοβιτς από την Φενέρμπαχτσε!
ΦΩΤΟ intime

Τέλος στη Φενέρμπαχτσε καθώς μετά από 7 χρόνια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχωρεί από την τουρκική ομάδα, αφού αποφάσισε να μην απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε. 

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσε αποτελεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά από επτά χρόνια που συνοδεύτηκαν από μια Euroleague, τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Τουρκίας.

Ο Σέρβος τεχνικός μετά από τις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, Αλί Κοτς, είχε αναχωρήσει την περασμένη Δευτέρα (15/6) από την Κωσνταντινούπολη για το Βελιγράδι, προκειμένου να σκεφτεί την πρόταση που του είχε γίνει, καθώς προβλεπόταν εκτεταμένη μείωση (σχεδόν 50%) του μισθού του αλλά και του μπάτζετ της ομάδας.

Παρά τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις των τουρκικών Μέσω, πως ο “Ζοτς” θα πει το πολυπόθητο “ναι”, τελικά αυτό δεν έγινε και η Φενέρμπαχτσε περνά σε φάση αναδόμησης, αφού αναμένεται να αποχωρήσουν και αρκετά βασικά στελέχη της ομάδας, που είχαν δηλώσει πως αν δε μείνει ο Σέρβος στον πάγκο θα αποχωρήσουν και αυτοί, με τον Κώστα Σλούκα -που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό- να είναι ένας εξ’ αυτών.  

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε

“Όπως είναι γνωστό, ο εξαιρετικός προπονητής μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό μας Αλί Κοτς και τον αναπληρωτή πρόεδρό μας Semih Özsoy για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Μετά τις διαπραγματεύσεις, ο προπονητής μας επέστρεψε στη χώρα του την περασμένη Παρασκευή και ήθελε να πάρει την τελική του απόφαση μετά από συνάντηση με την οικογένειά του.

Δυστυχώς, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από σήμερα, ο προπονητής μας έχει στείλει την απάντησή του στο κλαμπ μας και αποφάσισε να μην προπονήσει κάποια ομάδα για έναν χρόνο.

Ως αρχιτέκτονας πολλών επιτυχιών, που εντάχθηκαν στην οικογένεια Fenerbahçe την σεζόν 2013-2014 και κέρδισαν το πρωτάθλημα Euroleague το 2017, πρέπει να σεβαστούμε με σεβασμό αυτήν την απόφαση του πολύτιμου προπονητή μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει γράψει το όνομά του σε χρυσό στην ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ένας θρύλος του Fenerbahce μας, θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της οικογένειάς μας ανά πάσα στιγμή, με τα επιτεύγματα και την απερίγραπτη ευτυχία που μας έφερε”.

Με τη Φενέρμπαχτσε ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε την πρώτη Euroleague στην ιστορία της ομάδας (2017), τέσσερα πρωταθλήματα Tουρκίας (2014, 2016, 2017, 2018) και τρία κύπελλα Τουρκίας (2016, 2019, 2020). Η Φενέρμπαχτσε φέρεται να έχει ως πρώτο στόχο για την αντικατάστασή του τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ το μέλλον του 60χρονου τεχνικού παραμένει άγνωστο ακόμα, αλλά για τη Φενέρ όπως είπε στις πρώτες του δηλώσεις, “αυτή είναι μία καινούργια αρχή, όχι το τέλος”.

Η δήλωση του Ομπράντοβιτς

“Την προηγούμενη εβδομάδα είχα θερμές συναντήσεις με τον πρόεδρό μας, Αλί Κοτς και τον αντιπρόεδρο, Σεμίχ Οζσόι αλλά και τον GM, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι. Μετά συμφωνήσαμε να επιστρέψω στο Βελιγράδι για να περάσω μερικές ημέρες στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Πήρα μία από τις πιο σκληρές αποφάσεις, να κάνω διάλειμμα ενός χρόνου από την προπονητική.

Στο τέλος επτά πανέμορφων χρόνων, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην πρόεδρο, Αζίζ Γιλντιρίμ για τη διοίκηση, τον νυν πρόεδρο, Αλί Κοτς, τον αντιπρόεδρο, Σεμίχ Οζσόι και τη διοίκηση από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα να μιλήσω επίσης για τη στήριξη της οικογένειας Ulker, Dogus και Beko και όλους του συνεργάτες – χορηγούς όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εργάστηκαν στα γραφεία υπό τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι για τις απίστευτες στιγμές που μοιραστήκαμε.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και το ιατρικό επιτελείο για ό,τι κάναμε μαζί και κυρίως για τη συνεργασία μας ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Θα ήθελα να στείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες που δουλέψαμε μαζί για επτά χρόνια. Ήταν ο πιο σημαντικός μέτοχος στα μεγάλα αποτελέσματα που καταφέραμε.

Φυσικά, ξεχωριστές ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στους οπαδούς μας αφού χωρίς αυτούς οι δουλειά μας δεν θα είχε νόημα. Πάντα μας έδειχνα την ατελείωτη υποστήριξη και αγάπη τους αυτά τα επτά χρόνια. Σε αυτή την περίοδο ζήσαμε τόσες εμπειρίες, τόσες αναμνήσεις που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ.

Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να είμαι μέλος ενός μεγάλου κλαμπ όπως είναι η Φενέρμπαχτσε. Είναι μια καινούρια αρχή για την Φενέρμπαχτσε, όχι ένα τέλος. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν το σύλλογο σε αυτή τη διαδικασία και θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μεγάλες επιτυχίες όπως στο παρελθόν”.

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση που έκανε ο ατζέντης του, Αλξάντερ Ράσκοβιτς, μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου με τη Φενέρ, αποδεικνύει πως ο “Ζοτς” δεν σκέφτεται την απόσυρση από την προπονητική, καθώς όπως γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας, που δείχνει τον Σέρβο τεχνικό να αποχωρεί από το γήπεδο της τουρκικής ομάδας, “Αυτός είναι ο τελευταίος χορός”, με σαφή αναφορά στο ντοκιμαντέρ “The Last Dance” για την τελευταία χρονιά της μεγάλης ομάδας των Σικάγο Μπουλς. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις