Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση της ομάδας “Fancy Bear” στα ηλεκτρονικά αρχεία της IAAF

Επίθεση της ομάδας “Fancy Bear” στα ηλεκτρονικά αρχεία της IAAF

Η IAAF ανακοίνωσε σήμερα ότι το Φεβρουάριο έπεσε «θύμα» επίθεσης στο διαδίκτυο από άτομα που θεωρεί ότι ήθελαν να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με ιατρικά αρχεία αθλητών. Πιστεύει, μάλιστα, ότι πρόκειται για την ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως “Fancy Bear”, η οποία είχε στόχο να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις των αθλητών για «Εξαιρέσεις Θεραπευτικής Χρήσης».

 

Η IAAF γνωστοποίησε ότι ήρθε σε επαφή με τους αθλητές, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση για τις συγκεκριμένες εξαιρέσεις από το 2012, και ο πρόεδρός της, Σεμπάστιαν Κόε, ζήτησε συγγνώμη.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι αθλητές που έχουν δώσει την αναγκαία πληροφόρηση στην IAAF με την πίστη ότι θα είναι ασφαλής και εμπιστευτική. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη και δεσμευόμαστε συνολικά ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθωθεί η κατάσταση» είπε ο Κόε.

Οι συγκεκριμένες άδειες χρήσης φαρμακευτικών σκευασμάτων «συλλέγονται» και αποθηκεύονται σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

«Η επίθεση από την Fancy Bear, γνωστή και ως APT28, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας προληπτικής έρευνας που διενήργησε βρετανική εταιρεία για την αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (CIR)» ανακοίνωσε η IAAF.

Δεν έγινε πάντως γνωστό αν τελικά υπέκλεψαν τις πληροφορίες, αλλά το «περιστατικό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος και της πρόθεσης της επίθεσης, ενώ δείχνει ότι είχαν πρόσβαση, αλλά και τα μέσα για να αποκτήσουν το περιεχόμενο από αυτό το αρχείο» προστίθεται στην ανακοίνωση της IAAF.

Πέρυσι, η ίδια ομάδα των Ρώσων χάκερ εισέβαλε στην βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) και δημοσίευσε τα εμπιστευτικά ιατρικά αρχεία πολλών δεκάδων αθλητών, στους οποίους είχαν δοθεί εξαιρέσεις χρήσης φαρμακευτικών σκευασμάτων για ιατρικούς λόγους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε