Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

ΕΠΟ: «Στηρίζουμε τους διαιτητές – Να λάβει μέτρα η κυβέρνηση και να δώσει εγγυήσεις προστασίας η Super League»

ΕΠΟ: «Στηρίζουμε τους διαιτητές – Να λάβει μέτρα η κυβέρνηση και να δώσει εγγυήσεις προστασίας η Super League»
Eurokinissi

Η ΕΠΟ ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση με την ΚΕΔ και αντιπροσωπεία των διαιτητών και ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα για την προστασία των διαιτητών.

Θυμίζουμε πως οι διαιτητές αποφάσισαν να απέχουν από τη… δράση στη Super League, ξεκινώντας από αυτό το σαββατοκύριακο (14η αγωνιστική) με αφορμή τις απειλές κατά της ζωής του Τάσου Παπαπέτρου και της οικογενείας του. Η ΕΠΟ τονίζει πως τους στηρίζει απόλυτα και κατανοεί τους λόγους που τους οδήγησαν στην αποχή.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητάει από την κυβέρνηση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να εντοπίσουν όσους βρίσκονται πίσω από τις απειλές, ενώ ζητά και από τη Super League να εγγυηθεί την ασφάλεια των διαιτητών.

Η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αρχική συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ και αντιπροσωπεία των διεθνών διαιτητών και βοηθών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης λόγω της απουσίας των περισσότερων εκτός Αθηνών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

Μετά τα όσα συζητήθηκαν, από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται ότι η Ομοσπονδία στηρίζει απόλυτα τους διαιτητές στην απόφασή τους για αποχή και κατανοεί πλήρως τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών.

Η ΕΠΟ καλεί επίσης τη Super League 1 να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Έλληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους.

Τα μέτρα τα οποία η ίδια η ΕΠΟ θα λάβει για την προστασία των διαιτητών θα ανακοινωθούν μετά από συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12 και ώρα 12:00 με την ενεργό συμμετοχή αντιπροσωπείας των διαιτητών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις