Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

ΕΠΟ: Τα πέντε υποψήφια γήπεδα για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου και η παράμετρος του εξωτερικού

ΕΠΟ: Τα πέντε υποψήφια γήπεδα για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου και η παράμετρος του εξωτερικού

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως θα σταλούν έγραφα στις διοικήσεις των ΟΑΚΑ, Παγκρήτιου, Πανθεσσαλικού, Παμπελοποννησιακού και Καυταντζογλείου σταδίου, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα από τα πέντε αυτά γήπεδα, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί και η πιθανότητα για το εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πέντε αυτά στάδια, χωρίς να τονίζεται εάν θα υπάρξουν θεατές στις κερκίδες, με την ΕΠΟ να αναφέρει παράλληλα πως η προοπτική του εξωτερικού βρίσκεται στο τραπέζι, σε περίπτωση που δεν βγει οριστική απόφαση.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως θα κάνει όσα είναι απαραίτητα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με τον παράνομο στοιχηματισμό.

Αναλυτικά, όσα αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τα εξής.
1.Ενέκρινε τις αποφάσεις που είχε λάβει νωρίτερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία αποφάσισε τα εξής:


•Να απευθύνει επιστολές με τις οποίες θα ζητεί την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Αποφασίστηκε ακόμη η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να διαμορφωθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.•Να εγκρίνει τις προκηρύξεις πρωταθλήματος της Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 (Ανδρών, Κ19, Κ17)


•Να εγκρίνει τον Κανονισμό Παρατηρητών της Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, με τις προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις.


•Να εγκρίνει το αίτημα της Super League 2 περί παράτασης στην υποβολή της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, την 1η Αυγούστου 2023.


•Να εγκρίνει το σχέδιο του Πειθαρχικού Κώδικα με τις προτεινόμενες αλλαγές και τροποποιήσεις.


•Να ανανεώσει τις συμβάσεις των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ μέχρι 30 Ιουνίου 2024.


2. Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.


3. Θα σταλούν έγγραφα στις διοικήσεις των Ολυμπιακού Σταδίου, Παγκρητίου, Πανθεσσαλικού, Παμπελοποννησιακού και Καυταντζογλείου προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής σε ένα από αυτά του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας αγωνιστικής περιόδου 2023/2024. Ταυτόχρονα, θα διερευνηθεί και η πιθανότητα διεξαγωγής σε γήπεδο του εξωτερικού.


4. Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις