Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ερυθρόλευκο…κουμάντο! Νίκη και κορυφή για Ολυμπιακό, απέφυγε το “ναυάγιο” ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αποκαρδιωτική εικόνα που τον ανάγκασε να έχει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψει διαφορά 30 πόντων με μπροστάρη τον Διαμαντίδη, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τις λύσεις και πήραν τη νίκη με 80-66, που τους έφερε στην κορυφή της Α1 και πιθανότατα τους δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με οδηγό την εξωπραγματική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όταν και προηγήθηκε με το «αστρονομικό» +30 (49-19 στο 17΄), ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων», «έσπασε» το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ενώ «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της κατάταξης.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 80-66 των «πράσινων» στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής, και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ, αφού κάλυψαν την ήττα του πρώτου γύρου (73-69).

Οι Πειραιώτες έδειξαν πλουραλισμό στην επίθεση, σε αντίθεση με το “τριφύλλι” που έγινε ανταγωνιστικό μόνο όταν πήραν.. μπρος οι Διαμαντίδης, Φώτσης και Γκιστ. Η πολύ καλή παρουσία του Φελντέιν βρήκε… απάντηση από τον Χάκετ κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το “ροζ φύλλο” αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Σπανούλης με 17 πόντους, αλλά καθοριστικός και εξίσου καλός ήταν ο Χάκετ με 16 πόντους. Από το «τριφύλλι» ξεχώρισε ο Φελντέιν με 16 πόντους, ενώ λίγο πριν τη λήξη τραυματίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Σπανούλης… on fire! Κακός σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός

Μετά από ένα πρώτο 4λεπτο στο οποίο οι δυο ομάδες ήταν πολύ νευρικές στις κινήσεις τους, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να φτιάξει μια μικρή διαφορά, με τον Σπανούλη να τον.. τραβάει στο σκοράρισμα (είχε 10 πόντους). Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δυσκολεύτηκαν στην πίεση των γηπεδούχων, ενώ τα μακρινά τους σουτ ήταν άστοχα (0/3 τρίποντα ο Καλάθης, ενώ κακός ήταν και ο Φελντέιν). Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν σε πολύ καλό ρυθμό, βρήκαν προσωρινά… απαντήσεις μόνο από τον Ραντούλιτσα και έφτασαν τη διαφορά τους στο απίστευτο 27-9 της πρώτης περιόδου

Το πόδι στο… γκάζι! Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

Η επιθετική άμυνα των Πειραιωτών ανάγκασε σε πολλά λάθη και στο δεύτερο δεκάλεπτο τους “πράσινους”, ενώ οι πόντοι από το τρίποντο συνέχισαν να μπαίνουν. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έδειξαν σοβαρά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και έδειξαν να… παραδίνονται στις ορέξεις των “ερυθρόλευκων” που πήραν πόντους από όλους τους παίκτες. Το 53-29 του ημιχρόνου ήρθε επειδή το “τριφύλλι” κατάφερε να πετύχει τα πρώτα του τρίποντα στο παιχνίδι!

Άλλο παιχνίδι! Φοβερή αντεπίθεση από… Διαμαντίδη

Οι γηπεδούχοι μάλλον πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε με αυτή τη διαφορά, αλλά έκαναν λάθος. Ο Παναθηναϊκός… εμφανίστηκε στο ΣΕΦ στην τρίτη περίοδο, με τον Διαμαντίδη να δίνει το “σύνθημα” και στις δυο ρακέτες. Τα μακρινά σουτ μπήκαν από τους “πράσινους” (πήρε.. μπρος και ο Φώτσης), η άμυνα των φιλοξενούμενων έγινε πιο σκληρή κι έτσι η διαφορά έπεσε στους 9 π. Ένα ακόμα “ευχάριστο” νέο ήταν και τα 5 φάουλ του κάκιστου Πάβλοβιτς, αλλά και η “αφύπνηση” του Γκιστ. Η τρίποντη “βόμβα” του Παπαπέτρου στη λήξη του δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 66-54, που άφησε μεγάλες… υποσχέσεις για το τέλος.

Μέτριο δεκάλεπτο, ήρθε η νίκη για Ολυμπιακό

Κάπου εκεί η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού έκανε.. παύση (δεν σκόραρε για 4 λεπτά), με τον Ολυμπιακό να ξεπερνά τη… φουρτούνα της τρίτης περιόδου, τον Παπαπέτρου να κουράζει με την πιεστική του άμυνα τον Διαμαντίδη και τον Μιλουτίνοφ να μοιράζει τάπες στον Ραντούλιτσα. Ο Φελντέιν πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους “πράσινους”, με τον Χάκετ όμως να κάνει κάτι ανάλογο για τους Πειραιώτες.

Στη συνέχεια οι δυο αντίπαλοι έχασαν δυο μεγάλα όπλα. Το τριφύλλι” στερήθηκε τον Διαμαντίδη, που πάτησε άτσαλα στο πόδι του Στρόμπερι και έφυγε κουτσαίνοντας, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τον Χάκετ με 5 φάουλ. Οι δυο ομάδες έκαναν αρκετές κακές επιθέσεις στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοπορία του κι έτσι πήρε τη νίκη με 80-66.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε