Δευτέρα, 20 Μαΐ
27oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Γκουστάβο Πογέτ: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές»

Εθνική Ελλάδας – Γκουστάβο Πογέτ: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές»
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική Ελλάδας έκανε την πρώτη της προπόνηση ενόψει των αγώνων με την Ιρλανδία και την Ολλανδία στα προκριματικά του Euro 2024 και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για τα δύο παιχνίδια, αλλά και τις κλήσεις του.

Ο Πογέτ σχολίασε για μία ακόμη φορά τις επιλογές ποδοσφαιριστών και τόνισε ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του αγώνα με την Ιρλανδία. Ο διεθνής τερματοφύλακας είναι αμφίβολος για το ματς και η παρουσία του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι δηλώσεις του Πογέτ

«Όπως έχει πω από την αρχή η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές, εξαρτάται από τον χρόνο, τη στιγμή, τους τραυματισμούς που μπορεί να έχουμε, από το τι χρειάζεται η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Ελπίζω τον Μάρτιο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά και με την ελπίδα ότι η Εθνική μας θα είναι στην τελική φάση, θα είμαι σε θέση να διαλέξω τους 23-25 καλύτερους παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα εκείνη τη στιγμή».

Για τον αγώνα με την Ιρλανδία: «Είναι σαφές, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο μας, την Ιρλανδία, προετοιμαζόμαστε από σήμερα στις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε μία κατάσταση να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Πέμπτη στο Δουβλίνο. Παράλληλα κοιτάμε τι θα γίνεται και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ξέρουμε ότι ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά θα είναι πάρα πολύ έντονα, θέλω να παίξουμε έξυπνα και εφόσον το παιχνίδι μετά ηρεμήσει τότε να μπορέσουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για τον αν θα είναι το μυαλό και στην Ολλανδία: “‘Όχι. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με την Ολλανδία. Να είναι οι καλύτεροι παίκτες, η καλύτερη ομάδα, να συγκεντρωθούμε εκεί και αν μπορέσει η Γαλλία να μας βοηθήσει λίγο στο παιχνίδι της με την Ολλανδία θα είναι ευπρόσδεκτο».

Για το αν θα ρισκάρει με Ιρλανδία: “Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε παραπάνω ρίσκα. Στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική με μένα έχει κερδίσει τα 9. Θέλουμε να κρατήσουμε τη στιγμή στην οποία βρίσκεται η Εθνική τώρα σε σύγκριση με το που βρίσκονταν η ομάδα πριν αναλάβω προπονητής. Να κρατήσουμε αυτό στο μυαλό μας, να σκεφτόμαστε θετικά ώστε με το καλό όταν βρεθούμε στο Euro να έχουμε στο μυαλό μας τι θα κάνουμε στο μέλλον».

Για το πρώτο του παιχνίδι με την Ιρλανδία: «Ξέραμε τον κίνδυνο με τα στημένα, φάγαμε γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα από κόρνερ οπότε αυτό ήταν ένα καλό μάθημα. Είναι καλό όταν έχεις ένα παιχνίδι και ξέρεις τι να περιμένεις, καταφέρνεις στο τέλος να βγεις νικητής».

Για την κατάσταση διεθνών: «Προσπαθώ να είμαι θετικός, έχουμε πολλά ζητήματα. Το βασικό είναι ο Βλαχοδήμος, προσπαθούμε να κοιτάμε θετικά, όλα τα παιδιά είναι ικανοποιημένα που βρίσκονται εδώ, ξέρω τα ζητήματα αλλά όλοι χαίρονται που είναι εδώ και θα κάνουν τα πάντα να εκπροσωπήσουν το Εθνόσημο».

Για τη “δεξαμενή” ποδοσφαιριστών της Ελλάδας: «Κοιτάμε τους πάντες. Ακόμη και έναν παίκτη 19 χρονών που δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα και εμείς προσπαθούμε να τον πείσουμε να έρθει να παίξει για την Εθνική».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις