Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Μίσσας: “Στόχος η κατάκτηση ενός μεταλλίου”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στόχος της Εθνικής Ελλάδας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Αυτό τόνισε ο Κώστας Μίσσας στη Media Day της Εθνικής Ανδρών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της προετοιμασίας, ενώ ανέλυσε το στυλ παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

“Ερχόμενοι από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, θα έλεγα ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα κι έχουν διάθεση. Φυσικά δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών. Ακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα που είχε δύο μορφές, η πρώτη αφορούσε στην επανένταξη, η δεύτερη στο κομμάτι του ρυθμού. Περνάμε πλέον στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Είμαστε περίπου στο 70% της τακτικής, κάτι το οποίο θα πρέπει να βελτιώσουμε στις επόμενες τέσσερις – πέντε ημέρες. Αυτά είναι συγκεκριμένα στοιχεία για να δούμε εικόνες και πιθανές πεντάδες. Αυτό που πρέπει να ευχηθώ είναι να συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική. Ευτυχώς δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι μέχρι την έναρξη των αγώνων στο EuroBasket”, τόνισε αρχικά ο Κώστας Μίσσας και πρόσθεσε:

“Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα, με τα παιχνίδια προετοιμασίας θα είναι να δούμε πως λειτουργούν διάφορα πράγματα, για να κάνουμε μετά τις απαραίτητες προσαρμογές. Είναι μικρός ο χρόνος για τον όγκο τακτικής που υπάρχει. Κάναμε κάτι που θεωρούμε πολύ σημαντικό για να γλιτώσουμε πράγματα στο κομμάτι της τακτικής. Μαζέψαμε διάφορα κομμάτια από τις ομάδες τους, ώστε να είναι ήδη σε κάποιο βαθμό παρόμοια τα πράγματα που δουλεύουμε στην ομάδα, για να είναι κάπως πιο εξοικειωμένα τα παιδιά. Λειτούργησε πολύ καλά αυτό το πράγμα”.

Σε ερώτηση για το στυλ παιχνιδιού της Ελλάδας στο EuroBasket, τόνισε: “Η λογική μας είναι ότι θα πρέπει να χτυπήσουμε στα 8” πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, βρίσκοντας την αντίπαλη άμυνα σε αντίδραση κι όχι σε δράση. Υπάρχει το επόμενο κομμάτι, το ενδιάμεσο, που έχει σημασία το σημάδι. Είναι σημαντικό να ξεχωρίζουμε πότε περνάμε από το γρήγορο στο αργό παιχνίδι. Φυσικά βασιζόμαστε στην αθλητικότητα. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να τρέξει, να πιέσει, να κάνει αλλαγές στα πικ εν ρολ”.

Αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε: “Όφείλω να ομολογήσω πως η βελτίωσή του είναι τεράστια. Κάτι που φυσικά αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά. Ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταχύτητά του κάθε φορά που παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, όταν πάμε σε σετ επιθέσεις, αλλάζει η κατάσταση”, πριν σταθεί στο κομμάτι της διαχείρισης των παικτών σε τέτοια διοργάνωση: “Το ότι βρίσκονται εδώ κάποιοι παίκτες που έχουν παίξει 80+ παιχνίδια, σημαίνει ότι το θέλουν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν φτάνει μόνο το θέλω. Πρέπει να έχουν όλοι διαφορετικό ψυχισμό, ένα μεγαλείο ψυχής που μεταφράζεται στην απόδοση. Όταν από τα 20+ λεπτά στην ομάδα σου πας στα 6 λεπτά, θα πρέπει να το διαχειριστείς. Αυτό είναι ένα στοιχείο με το οποίο πρέπει να μάθεις να ζεις”.

Τέλος σε ερώτηση για τους στόχους της Εθνικής Ανδρών στο EuroBasket, απάντησε: “Αν είμαστε όλοι καλά, το ξαναλέω, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αυτή είναι μια ομάδα που μπορεί να βρεθεί στα μετάλλια, αν δεν τα καταφέρει θα είναι ξεκάθαρα μακριά από τον στόχο της. Αυτό όμως γίνεται με βήματα, σιγά – σιγά. Πας από την προετοιμασία, στα φιλικά, στον όμιλο κι από εκεί στα νοκ άουτ. Το κομμάτι της ψυχολογίας εναλλάσσεται. Το δημιουργικό άγχος είναι αυτό που σου δημιουργεί την αδρεναλίνη. Είναι λίγα παιχνίδια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να ξεχνάς το προηγούμενο και να κοιτάς το επόμενο γιατί είναι διαφορετικής λογικής. Αυτό είναι η διαφορά σε σχέση με τις ομάδες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε