Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της στον επόμενο προκριματικό γύρο

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Οι αντίπαλοι της στον επόμενο προκριματικό γύρο

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2023 και γνωρίζει τις αντίπαλες ομάδες στον επόμενο γύρο.

Η νίκη του Βελγίου επί της Σλοβακίας ξεκαθάρισε το τοπίο της επόμενης φάσης. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τη Λετονία και το Βέλγιο, ούσα το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα (30/6) η Λετονία νίκησε τη Σερβία με 66-59 κι έφερε τους ισχυρούς Σέρβους σε δύσκολη θέση ενόψει του επόμενου προκριματικού γύρου. 

Η βαθμολογία στην επόμενη προκριματική φάση

Ελλάδα 3-1
Λετονία 3-1
Τουρκία 1-2
Σερβία 1-2
Μεγάλη Βρετανία 1-2
Βέλγιο 1-2

Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ εκκρεμούν τα παιχνίδια Μεγάλη Βρετανία – Τουρκία και Σερβία – Βέλγιο που θα επηρεάσουν την τελική εικόνα για το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος όμιλος της Εθνικής Ελλάδας.

Το πρώτο παράθυρο της δεύτερης φάσης θα γίνει στις 25 και στις 28 Αυγούστου. Η Εθνική Ελλάδας θα παίξει με το Βέλγιο (εκτός στις 25 Αυγούστου) και με τη Σερβία (εντός στις 28 Αυγούστου). Το δεύτερο παράθυρο θα γίνει τον Νοέμβριο, ενώ το τρίτο θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2023.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις