Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα σενάρια για την αντίπαλο της γαλανόλευκης στους «16» και στα προημιτελικά

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα σενάρια για την αντίπαλο της γαλανόλευκης στους «16» και στα προημιτελικά

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ εξασφάλισε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο του Eurobasket 2022 και θα έχει θεωρητικά πιο βατό μονοπάτι στον δρόμο για τα μετάλλια.

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ θα αντιμετωπίσει στη φάση των “16” την τέταρτη ομάδα του τετάρτου ομίλου, η οποία θα προκύψει εκτός απροόπτου από το παιχνίδι Τσεχία – Ισραήλ.

Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού θα βρεθεί λογικά στον δρόμο της γαλανόλευκης. με την Εθνική Ελλάδας να χρωστάει… κάτι στους Τσέχους για τον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Και λέμε λογικά γιατί για να γίνει ανατροπή, θα θα πρέπει να ηττηθεί η πιο ισχυρή Φινλανδία από την ουραγό του ομίλου, Ολλανδία και έτσι να προκύψει τριπλή ισοβαθμία με Φινλανδία, Τσεχία (αν νικήσει το Ισραήλ) και Ισραήλ στην οποία θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. 

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά. Αν φτάσει μέχρι τους “8”, η γαλανόλευκη θα παίξει με τη δεύτερη του Β’ ομίλου που θα προκύψει από τον αγώνα Γαλλία – Σλοβενία.

Αν οι Σλοβένοι κερδίσουν, η Εθνική αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία, διαφορετικά στο δρόμο για τα ημιτελικά αντίπαλος θα είναι οι Γάλλοι. Για να γίνει αυτό, φυσικά, θα πρέπει οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι να προκριθούν στους “8”, νικώντας τον αντίπαλο τους στους “16”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις