Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ: Ελλάδα, Σερβία και Ιταλία δίνουν ραντεβού στο τουρνουά Ακρόπολις

Εθνική μπάσκετ: Ελλάδα, Σερβία και Ιταλία δίνουν ραντεβού στο τουρνουά Ακρόπολις
basket.gr

Σερβία και Ιταλία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μπάσκετ στο καλοκαιρινό τουρνουά Ακρόπολις, στην προετοιμασία της ομάδας για το παγκόσμιο Κύπελλο 2023 (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία).

Το τουρνουά AEGEAN Ακρόπολις επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι και δίνει ραντεβού για ένα τριήμερο πολλών… αστέρων στο ΟΑΚΑ. Ελλάδα, Σερβία και Ιταλία θα αναμετρηθούν 8-10 Αυγούστου, στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023!

Έτσι, θα μπορέσουμε να δούμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ -αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών- τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κοντράρεται με τον Νίκολα Γιόκιτς της Σερβίας και τον Σιμόνε Φοντέκιο της Ιταλίας.

Η αυλαία θα ανοίξει με τον αγώνα Ελλάδα – Σερβία (8/8), θα συνεχιστεί με την αναμέτρηση Σερβία-Ιταλία (9/8) και Ιταλία-Ελλάδα (10/8) σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στο οποίο είναι σίγουρο ότι η Εθνική μπάσκετ θα νιώσει για μία ακόμη φορά την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού!

Σερβία και Ιταλία δεν είναι… πρωτάρες στο τουρνουά Ακρόπολις. Η Ιταλία έχει βρεθεί 13 φορές στην πρώτη τριάδα και τρεις φορές στην κορυφή της τελικής κατάταξης, ενώ η Σερβία έχει αγωνιστεί πέντε φορές φτάνοντας δύο φορές στην κορυφή. Συνολικά έχουν αγωνιστεί 27 χώρες και έξι μεικτές ομάδες ή κολλέγια από τις ΗΠΑ. Από το 2005 «σπίτι» του τουρνουά είναι το ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μπάσκετ των ανδρών θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι, το διάστημα 18-20 Αυγούστου, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Team USA και τη Γερμανία. Η Γαλανόλευκη θα αναμετρηθεί με τις ΗΠΑ στις 18/8, ενώ στις 19/8 θα αντιμετωπίσει τα «πάντσερ».

Θα προηγηθούν τα δύο φιλικά με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, στις 2 Αυγούστου στη Λιουμπλιάνα και δυο ημέρες μετά στο ΟΑΚΑ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις