Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ: Η βαθμολογία στο νέο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Εθνική μπάσκετ: Η βαθμολογία στο νέο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Intime.gr

Σε πλεονεκτική θέση η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ. Δείτε πως διαμορφώθηκε ο όμιλος για τη Β’ προκριματική φάση, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 μετά την ήττα της Σερβίας από το Βέλγιο.

Η δεύτερη διαδοχική ήττα της Σερβίας στο κλείσιμο της αυλαίας του πρώτου ομίλου στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έβαλε σε… μπελάδες τους «πλάβι», ενόψει της συνέχειας τους στη «μάχη» της πρόκρισης, όπου θα τοποθετηθούν στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μπάσκετ.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είδε τον Λεκόμτ να διαμορφώνει στο τελικό 74-73 υπέρ του Βελγίου, στο ματς που ολοκληρώθηκε σήμερα (04/07), μετά τη χθεσινή διακοπή του, λόγω της πτώσης του ρεύματος στο κλειστό Sports Centre Cair.

Πλέον στον ένατο όμιλο που δημιουργείται στον δεύτερο γύρο των προκριματικών -στον οποίο η Εθνική μπάσκετ θα είναι επικεφαλής μαζί με τη Λετονία (έχουν ρεκόρ 3-1)- το Βέλγιο θα μεταφέρει τις δύο νίκες επί της Σερβίας, ενώ οι ηττημένοι μόλις μία, με τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου να δυσκολεύει αισθητά.

Η πρεμιέρα στα επόμενα «παράθυρα» για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου στη Σερβία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα η «επίσημη αγαπημένη» θα ταξιδέψει στο Βέλγιο.

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 3-1

Λετονία 3-1

Βέλγιο 2-2

Τουρκία 2-2

Μεγάλη Βρετανία 1-3

Σερβία 1-3

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη Β προκριματική Φάση:

25/8 Σερβία-Ελλάδα

28/8 Ελλάδα-Βέλγιο

10/11 Ελλάδα-Λετονία

13/11 Βέλγιο-Ελλάδα

24/2/23 Ελλάδα-Σερβία

27/2/23 Λετονία-Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις