Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εθνική – Παπασταθόπουλος: “Οι ποδοσφαιριστές να μην οξύνουμε τα πνεύματα”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο Έλληνας αμυντικός καυτηρίασε τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών στο Ελλάδα – Βοσνία, με το πανό για τη Σρεμπρένιτσα, επισήμανε πως και η εθνική έχει τύχει ανάλογης συμπεριφοράς κατά το παρελθόν στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που είχε με τον Τζέκο.

Ο Παπασταθόπουλος προσπάθησε να… ρίξει τους τόνους μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας, λέγοντας πως οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν την αρχή. Ακόμα, παραδέχτηκε πως η εθνική δεν παίζει αυτή τη στιγμή καλό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως “Κανείς δεν θυμάται μια καλή εμφάνιση χωρίς καλό αποτέλεσμα”, ενώ ανέφερε πως η εμπειρία του τον βοήθησε να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και με χιούμορ το περιστατικό με τον Εντίν Τζέκο.

Αναλυτικά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” για:

-την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά: «Η Εθνική δεν έχει παίξει κανένα καλό ποδόσφαιρο, για να μιλάμε αντικειμενικά. Ούτε προχθές έπαιξε πάρα πολύ καλά. Υπήρχε πάθος, θέλαμε να το παλέψουμε, αλλά κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Το θέμα είναι πως σε μια τέτοια διαδικασία σημαντικό είναι να παίρνεις το αποτέλεσμα κι όχι να παίζεις καλά. Κανείς δεν θυμάται μια καλή εμφάνιση χωρίς καλό αποτέλεσμα». 

-την εμφάνιση στο ματς με τη Βοσνία: «Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην παραγωγή παιχνιδιού και δεν βγάλαμε αυτά που ήθελε ο προπονητής και αυτά που θέλαμε εμείς. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και μια ομάδα αγχωμένη. Έχουμε παιδιά χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και αυτό δεν βοηθά, αλλά είναι πολύ σημαντικοί παίκτες και η Εθνική τούς χρειάζεται. Πιστεύω πως και οι Βόσνιοι ήταν αγχωμένοι και φάνηκε πως μετά το πρώτο γκολ προσπάθησαν να το κρατήσουν. Μετά το γκολ τους δεν είχαν το ίδιο πρόσωπο με τα προηγούμενα λεπτά». 

-το πώς αποφάσισε να εκτελέσει το πλάγιο στη φάση του γκολ: «Έλα ντε, ούτε κι εγώ το έχω καταλάβει ακόμη. Κάποια πράγματα βγαίνουν αυθόρμητα. Έλεγα κι εγώ ‘πώς γίνεται να μην πήγα μέσα να πάρω κεφαλιά, αλλά να εκτελώ τα πλάγια’. Καμιά φορά κάποια πράγματα είναι να γίνουν». 

-το περιστατικό με τον Τζέκο: «Όλα αντιμετωπίζονται με χιούμορ. Μπορούν να συμβούν πολλά. Μπορώ να πω ότι έχω κάποια εμπειρία στο χώρο και από τις συμμετοχές. Έτσι κάποια πράγματα μπορείς να τα αντιμετωπίζεις ανάλογα με το τι χρειάζεται η ομάδα σου και τι πρέπει να πάρεις από το παιχνίδι». 

-το ζήτημα με το πανό για τη Σρεμπρένιτσα: «Μέσα στα αποδυτήρια και μέσα στον αγωνιστικό χώρο η αντίπαλη ομάδα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Δεν πειράχτηκε κανένας παίκτης και στο τέλος του αγώνα χαιρετηθήκαμε. Η κερκίδα, τώρα, είναι ένα μεγάλο θέμα. Ναι μεν πρέπει να καυτηριάσουμε αυτά που έγιναν με τα πανό. Είναι πράγματα που θα πρέπει να απομονώνονται και να τα προλαβαίνουμε να μην εμφανίζονται στο γήπεδο και στις τηλεοράσεις. Και σε μας όμως όταν πάμε να παίξουμε στη Βοσνία ή την Αλβανία, συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Παίζοντας στο εξωτερικό έχω μια διαφορετική νοοτροπία, αλλά δεν πρέπει να ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο στους Έλληνες οπαδούς. Υπάρχουν προβλήματα από όλες τις μεριές. Όλοι καυτηριάζουν το πανό και δεν ξέρουμε κιόλας από ποιον σηκώθηκε κι αν ήταν Έλληνας ή όχι. Δεν το δικαιολογώ, φυσικά, το καυτηριάζω. Αλλά από την άλλη πλευρά ακούστηκαν συνθήματα για τη Μακεδονία την ώρα του αγώνα. Υπάρχουν προβλήματα και από τις δύο πλευρές και πρέπει να τα προλαβαίνουμε. Εμείς οι παίκτες πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που δεν θα οξύνουμε τα πνεύματα και δεν θα προκαλούμε προβλήματα. Καταδικάζουμε όλα όσα συνέβησαν, θα πρέπει αυτά τα πράγματα να μη γίνονται, αλλά θέλω να τονίσω ότι εμείς οι παίκτες δεν θα πρέπει να επανερχόμαστε στο θέμα και να είμαστε πιο ήρεμοι». 

-τον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν: «Η Μπάγερν έχει κάνει κάποια κακά αποτελέσματα, αλλά παραμένει μια μεγάλη ομάδα και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Κι εμείς κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, γιατί είχαμε και πολλούς τραυματισμούς. Είναι μακρύς ο δρόμος. Βλέπουμε καλές ομάδες φέτος, όπως η Λειψία, η Χέρτα και η Κολωνία. Το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι που η Μπάγερν και η Χέρτα είχαν ξεφύγει από νωρίς στη βαθμολογία. Η Ντόρτμουντ έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία και δεν μπορεί να στηριχτεί 100% πάνω τους μια μεγάλη ομάδα. Σε μας αυτό φαίνεται όταν λείπουν παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία». 

-το ρόλο του ως αρχηγού: «Από εκεί που όταν είχα έρθει ήμουν ο πιο μικρός και μάρκαρα στην άσκηση 5-2, τώρα είμαι από τους πιο παλιούς. Σαν αρχηγός είσαι παράδειγμα μέσα στην ομάδα και πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Η εμπειρία μέσα στο γήπεδο δίνει έναν άλλον αέρα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε