Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εθνική πόλο γυναικών: “Λύγισε” κόντρα στην Ισπανία στα προημιτελικά!

Εθνική πόλο γυναικών: “Λύγισε” κόντρα στην Ισπανία στα προημιτελικά!

Η Εθνική πόλο των γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε με 9-12 στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Την ήττα με 12-9 γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς η Ισπανία αποδείχτηκε πολύ υψηλό εμπόδιο και πλέον θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, με πρώτη αντίπαλο την Πέμπτη (23/1) πιθανότατα τη Γαλλία.

Οι Ισπανίδες ξεκίνησαν με δύο γρήγορα γκολ το παιχνίδι όμως η Μαργαρίτα Πλευρίτου με 3/3 επιθέσεις, έβαλε μπροστά την Ελληνική ομάδα (3-2). Ωστόσο οι δευτεραθλήτριες κόσμου αντέδρασαν και με τέρματα από τις Λέιτον και Γκαρσία, την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα (4-3).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου η Ισπανία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με σκαστό σουτ της Άννα Έσπαρ, για να μειώσει αμέσως η Βασιλική Διαμαντοπούλου (5-4). Η Φόρκα έδωσε ξανά “αέρα” δύο γκολ στην Ισπανία (6-4) για να ακολουθήσει ένα σερί λαθών στις επιθέσεις της ελληνικής ομάδας, το οποίο δεν της επέτρεψε να πλησιάσει στο σκορ, μέχρι η Ελευθερία Πλευρίτου να “γράψει” το 6-5, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου. Το θετικό για την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/4).

Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κράτησε μακριά από το γκολ την Ισπανία στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου οκταλέπτου και η Μυριοκεφαλιτάκη με ένα φανταστικό γυριστό σουτ, ισοφάρισε σε 6-6. Η ισοφάριση όμως αφύπνισε τις Ισπανίδες που με γκολ των Ορτίθ, Γκαρσία, Γκονζάλες μέσα σε δυόμισι λεπτά, πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα με 9-6 και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Η εξέλιξη του αγώνα απογοήτευσε τις Ελληνίδες που δεν πίστεψαν στην ανατροπή στην τελευταία περίοδο, χάνοντας τελικά με 12-9. Επόμενος μεγάλος στόχος για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, είναι φυσικά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 1-3, 3-3

Ελλάδα: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κώτσια, Νίνου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ισπανία: Έστερ, Μπαχ, Α. Εσπάρ 1, Ορτίθ 4, Ταράγο, Γκονζάλεθ 1, Κ. Εσπάρ 2, Πένια, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρθία 2, Λέιτον 1, Σάντσεθ

Περισσότερα σε λίγο…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις