Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική χάντμπολ: Τρία κρούσματα κορονοϊού και διακοπή του καμπ προετοιμασίας

Εθνική χάντμπολ: Τρία κρούσματα κορονοϊού και διακοπή του καμπ προετοιμασίας
ΦΩΤΟ Intime

Τρία κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε παίκτες της εθνικής Ελλάδας χάντμπολ με αποτέλεσμα να διακοπεί το καμπ προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

Ο κορονοϊός χτύπησε την… πόρτα της εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών… Τρεις παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα η υγειονομική επιτροπή της ΟΧΕ να αποφασίσει την διακοπή του καμπ προετοιμασίας της «γαλανόλευκης», το οποίο άρχισε στις 26 Δεκεμβρίου.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα προετοιμάζεται ενόψει των δύο αναμετρήσεων με το Κόσοβο για την α΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πρίστινα στις 5 Ιανουαρίου (20:15), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, ενώ οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν εκ νέου τα… ξίφη τους στις 9 Ιανουαρίου (15:00) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ 

«Την διακοπή του καμπ προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών, που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αποφάσισε η υγειονομική επιτροπή της ΟΧΕ, καθώς τρεις αθλητές βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, μετά από μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

“Αφού τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποφασίστηκε η διακοπή του καμπ, ώστε να προφυλαχθούν οι υπόλοιποι αθλητές, το τεχνικό επιτελείο, όσοι βρίσκονται κοντά στην Εθνική ομάδα και το κοινωνικό σύνολο. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί από τις 2 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και αφού πρώτα γίνουν τα απαιτούμενα μοριακά τεστ σε όλους τους συμμετέχοντες” τόνισε ο πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Μαναβής.

Υπενθυμίζεται ότι ο επόμενος αγώνας της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023, είναι προγραμματισμένος για τις 5 Ιανουαρίου στην Πρίστινα, κόντρα στο Κόσοβο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις