Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνικός – Ντουναϊσβάρος 14-9: Στην κορυφή της Ευρώπης οι Πειραιώτισσες – Κατέκτησαν το LEN Trophy

Εθνικός – Ντουναϊσβάρος 14-9: Στην κορυφή της Ευρώπης οι Πειραιώτισσες – Κατέκτησαν το LEN Trophy

Με… περίπατο στην κορυφή! Έχοντας για “προίκα” το +4 από την επικράτηση του στην Ουγγαρία, η ομάδα πόλο του Εθνικού στις γυναίκες νίκησε και μέσα στον Πειραιά την Ντουναϊσβάρος (14-9) και κατέκτησε το LEN trophy για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Οι παίκτριες της Αντιγόνης Ρουμπέση κατέκτησαν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της γυναικείας ομάδας πόλο του Εθνικού, μετά από εκείνο του 2010 (οι Πειραιώτισσες είχαν νικήσει στα πέναλτι τη ρωσική Χάντι Μανσίσκ στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης) και τον 14ο της χώρας μας σε συλλογικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι ο Εθνικός είχε επικρατήσει 12-8 στον πρώτο τελικό στην Ουγγαρία, με την Αντιγόνη Ρουμπέση να ξεκινάει την προπονητική της καριέρα με έναν τίτλο!

Από τρία γκολ είχαν οι Α. Μπενέκου και Ιωάννου, με τις Ι. Χαραλαμπίδη, Πάρκες και Ελληνιάδη να είχαν από δύο και από ένα οι Κοντονή και Στ. Χαραλαμπίδη. Ωστόσο, μεγάλη εμφάνιση έκανε και η τερματοφύλακας Τζόνσον από την ελληνική ομάδα.

Οι ευρωπαϊκοί τίτλοι ανά ομάδα

Ολυμπιακός 5

Βουλιαγμένη 5

Γλυφάδα 2

Εθνικός 2

Παρόντες στο Κολυμβητήριο, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος που έκανε και την απονομή του τροπαίου, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας, ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιαννουρής.

 

 

 

 

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ι. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 2, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον

Ντουναϊσβάρος: Μάτζκο, Ζιλάγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβαθ, Μαχιέ 1, Ζαμπό, Γκάρντα 2, Μούκσι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις