Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2004: Η μεγαλύτερη… ανατριχίλα του ελληνικού αθλητισμού! [pics, vids]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Όσα χρόνια κι αν περάσουν… ακόμα ανατριχιάζουμε. Πέρασαν 13 χρόνια από το βράδυ όπου το “Ελλάς, Ελλάς” ήχησε στην ποδοσφαιρική και αθλητική υφήλιο. Τότε που ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του νίκησαν την Πορτογαλία στον τελικό του Euro 2004 και μας έστειλαν στα ουράνια.

Κάθε φορά που ξημερώνει η 4η Ιουλίου, ο νους των Ελλήνων πάει αυθόρμητα σε ένα γεγονός. Ένα απίστευτο γεγονός που έμελλε να μας ενώσει όλους και να μας βγάλει στους δρόμους.

 

Μάτια δάκρυσαν, φωνές έφραξαν και ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πριν από 13 χρόνια η Ελλάδα δημιούργησε το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι… σηκώνοντας το Euro 2004, νικώντας μέσα στο “Ντα Λούζ” της Λισαβόνας την οικοδέσποινα Πορτογαλία με 1-0.

Το “ταξίδι” της εθνικής, το καλοκαίρι του 2004, είχε ένας “Γερμανό Βασιλιά”, έναν “Κολοσσό”, έναν μεγάλο και ψύχραιμο αρχηγό, έναν “Τυπάρα”, έναν “άγγελο” για… εκτελεστή, ένας “κέρβερος” κάτω απ’τα δοκάρια και πολλούς πρωταγωνιστές.

Η Ελλάδα χρίστηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στην έδρα της αντιπάλου της -και διοργανώτριας- σε ένα γήπεδο που είχε “βαφτεί” γαλανόλευκο. Εμπειρία ζωής για όσους κατάφεραν και βρήκαν εισιτήριο, για όσους ρίσκαραν και ακολούθησαν τα.. καραβάνια των Ελλήνων και κατάφεραν να μπουν στο “Ντα Λουζ” ή έστω βρέθηκαν στο χώρο όπου βγήκε το επικό σύνθημα: “Σήκωσε το, το γαμ@@@@, δεν μπορώ να περιμένω”.

Λουίς Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο και οι υπόλοιποι Ίβηρες έκαναν σχέδια… εκδίκησης για την ήττα τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά λογάριαζαν χωρίς τους διεθνείς. Το υποδειγματικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Ρεχάγκελ τους “κλείδωσε” για μια ακόμη φορά και στο 56’… ουρλιάξαμε!

Εκτέλεση κόρνερ από τον Άγγελο Μπασινά και.. σκέψεις ημιτελικού με την Τσεχία. Δυνατό άλμα από τον άγγελο Χαριστέα, κεφαλιά… ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ!!!

 

Το σφύριγμα της λήξης από τον Μάρκους Μερκ απλά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι μας φωνάζαμε εκείνες τις ημέρες. Η Ελλάδα, πρωταθλήτρια; Ευρώπης.

Η… Ελλάδα βγήκε στους δρόμους. Αγκαλιές, συνθήματα, όλος ο κόσμος ένα… κουβάρι. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκε στο στο “Ελ. Βενιζέλος” και το Καλλιμάρμαρο, στην υποδοχή των διεθνών.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε