Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Eurobasket 2015: Ας έρθει ο επόμενος! “Έσπασε” την κατάρα η Εθνική και… περιμένει την Ισπανία

Eurobasket 2015: Ας έρθει ο επόμενος! “Έσπασε” την κατάρα η Εθνική και… περιμένει την Ισπανία

– Τέλος στην “κατάρα” των έξι ετών χωρίς νίκη σε νοκ άουτ αναμέτρηση έβαλε η Ελλάδα και μάλιστα με πανηγυρικό τόνο
– Η Εθνική μπάσκετ νίκησε το Βέλγιο με το εκκωφαντικό 75-54 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Eurobasket 2015, δείχνοντας πως δεν φοβάται κανέναν
– Όταν η άμυνα της Γαλανόλευκης σοβαρεύτηκε, τα πάντα πήραν την… πορεία τους
– Ο επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα βγει από το Ισπανία-Πολωνία, με την αναμέτρηση να γίνεται την Τρίτη

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με χαρακτηριστική άνεση, η Ελλάδα επικράτησε του Βελγίου με 75-54 και προκρίθηκε στους “8” του Eurobasket στέλνοντας μήνυμα πως είναι έτοιμη να “χτυπήσει” οποιαδήποτε ομάδα. η ομάδα του Φώτη κατσικάρη περιμένει πλέον να μάθει τον επόμενο της αντίπαλο, που θα προκύψει από την αναμέτρηση Ισπανία-Πολωνία. να τονίσουμε πως η νίκη αυτή είναι η πρωτη νίκη της Εθνικης μας σε νοκ-άουτ παιχνίδι από το 2009.

Εξαιρετική ήταν απόδοση από το δίδυμο των σέντερ, καθώς ο Μπουρούσης σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ 13 κι εννιά ριμπάουντ πρόσθεσε ο Κώστας Κουφός. Πολύ καλός και ο Σπανούλης στα κρίσιμα σημεία, όπως και ο Ζήσης. Για τους Βέλγους προσπάθησαν Βαν Ρόσομο (13 π.), Ζιλέ (14 π.) και Λοτζέσκι.

Κυρίαρχος ο Κουφός στο “ζωγραφιστό” – Τα τρίποντα τα… είχαν οι Βέλγοι

Η γαλανόλευκη ήταν πολύ προσεκτική στο ξεκίνημα της και “χτύπησε” στην αντίπαλη ρακέτα με τους πόντους του Κουφού. Το Βέλγιο όμως ήταν πολύ καλό στους αιφνιδιασμούς του, είχε ευστοχία στα μακρινά σουτ και δεν άφησε την εθνική να “χτίσει” διαφορά. Η άμυνα μας δεν διορθώθηκε κι έτσι οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με 16-15.

Ζήσης “ζωντάνεψε” την Εθνική – Οι Βέλγοι δεν το έβαλαν κάτω

Η εικόνα της εθνικής βελτιώθηκε, αφού σοβαρεύτηκε σε άμυνα και επίθεση, από τη στιγμή που στο παιχνίδι μπήκαν οι Ζήσης, Σλούκας και Μπουρούσης (έφτασε τη διαφορά στους 8 π.). Κάποια αβίαστα λάθη όμως, το πείσμα των Βέλγων, η άμυνα ζώνη που έπαιξαν και οι πόντοι των Ερτέλ και Βαν Ρόσομ πήγαν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορά τριών πόντων (34-31). Σημαντικό στοιχείο του ημιχρόνου η υπεροχή της ομάδας του Κατσικάρη στα ριμπάουντ (19 με 7 επιθετικά), αλλά και οι 11 πόντοι του Κουφού.

Σοβαρεύτηκε η Εθνική και πήγε… +15

Η Εθνική ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με τρεις γκαρντ, κάτι που βοήθησε στο να αποκτήσει καλύτερο ρυθμό η Γαλανόλευκη και να φορτωθούν με φάουλ αρκετοί παίκτες των Βέλγων. Ο Σπανούλης εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και -με πόντους αλλά και ασίστ- βοήθησε στο να φτάσει η διαφορά στο +10 (51-41). Η άμυνα προστάτευσε τα… κεκτημένα, επιθετικά η ομάδα πήρε “αέρα” και έφτασε στο +15 της περιόδου (57-42)

Ρεσιτάλ Μπουρούση στο τέλος και… πάρτι

Η Γαλανόλευκη επέστρεψε σε… ορθόδοξο σχήμα, οι Βέλγοι έδειξαν να τα παρατάνε αφού τα τρίποντα είχαν ώρα να μπουν, ο Μπουρούσης είχε κέφια τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τις πάσες του ο Σπανούλης και η “σεμνή” τελετή ολοκληρώθηκε με το τελικό 75-54

Ελλάδα – Βέλγιο 75-54

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης 6 (2), Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (2).

Βέλγιο 
(Κάστεελς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Ταμπού 6, Σέρον, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε