Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Eurobasket 2015: “Καθάρισε” πρωτιά και Σλοβενία η Εθνική

ΦΩΤΟ FIBA
ΦΩΤΟ FIBA

– H Εθνική μπάσκετ εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ
– 4η νίκη στη διοργάνωση, ξανά με δύο πρόσωπα, κόντρα στη Σλοβενία αυτή τη φορά
– 83-72 το τελικό σκορ, με αρκετό… καρδιοχτύπι
– Το ξαναπήρε πάνω του ο Σπανούλης
– Άνευ ουσιαστικής σημασίας το αυριανό παιχνίδι με Ολλανδία
– Με το βλέμμα στα… σταυρώματα πλέον η Εθνική

Η εικόνα της Εθνικής μας στο ξεκίνημα δεν είχε κανένα κοινό με τα προηγούμενα παιχνίδια. Το αρχικό 8-2 ήταν αυτό που ανάγκασε τον κόουτς των Σλοβένων να καλέσει τάιμ άουτ, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα προηγούμενα ματς, όπου ο Κατσικάρης ήταν αυτός που διέκοπτε πρώτος το παιχνίδι.

Εξίσου παραγωγική με το χθεσινό παιχνίδι, η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 23-17, με κάποια ελληνικά αμυντικά κενά να κρατούν χαμηλά τη διαφορά.

Κι αν το ξεκίνημα ήταν θετικό, η συνέχεια ήταν… χάρμα ιδέσθαι. Με εξαιρετική κυκλοφορία και επιτυχείς επιλογές στην επίθεση, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη άνοιξαν σταδιακά τη διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (46-29), πριν ένα καλάθι του Ντράγκιτς τη ρίξει στο 46-31, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η εικόνα ήταν τόσο καλή, που όποιος παίκτης κι αν μπήκε στο παιχνίδι, προσέφερε ουσιαστικά. Κι αυτό αφορά κυρίως τους Καϊμακόγλου και Περπέρογλου, που δεν είχαν καταφέρει να μπουν ουσιαστικά στο rotation της ομάδας.

Η μαύρη τρύπα της Εθνικής ήταν για μία ακόμη φορά η 3η περίοδος. Το σχήμα με Καλάθη και Σπανούλη δε λειτούργησε για μία ακόμη φορά, με τον Κατσικάρη να επιστρατεύει ξανά σχήμα 3 κοντών. Τότε, όμως, ο Ντράγκιτς έκανε φύλλο και φτερό τον Ζήση, και την εικόνα να βελτιώνεται με την επιστροφή Περπέρογλου στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 62-53, με τους Πρίντεζη και Καλάθη να δίνουν το απαιτούμενο σκορ στην Εθνική, με τη διαφορά να έχει φτάσει μέχρι και στους 5, νωρίτερα.

Το παιχνίδι έδειχνε να… στραβώνει για την Ελλάδα, με τη διαφορά να πέφτει ακόμα και στους 4, και με τον Μπλάζιτς να είναι… δαιμονισμένος, σκοράροντας από κάθε πιθανή κι απίθανη απόσταση. Σε αυτό το σημείο, όμως, και μετά από ένα τάιμ άουτ του Κατσικάρη, ο Σπανούλης πήρε ξανά “πάνω του” την ομάδα.

Με 4 συνεχείς πόντους, και δύο έτοιμα καλάθια σε Πρίντεζη και Μπουρούση, καθάρισε και πάλι τη μπουγάδα για την Εθνική, η οποία παρουσίασε ξανά κακό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος.

Τελικό σκορ 83-72, με την Εθνική να τσεκάρει την πρωτιά του ομίλου, επικρατώντας κόντρα και στις δύο δυνατές ομάδες του ομίλου (Κροατία και Σλοβενία).

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 46-31, 62-53, 83-72.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12, Περπέρογλου 2, Σλούκας, Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο 3.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβντς): Γιοκσίμοβιτς 2, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε