Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Eurobasket 2015 – Κατσικάρης: “Παίρνω την ευθύνη”

ΦΩΤΟ ΕΟΚ
ΦΩΤΟ ΕΟΚ

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε για ακόμα μία χρονιά να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, με τον Φώτη Κατσικάρη να αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτυχίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως η “γαλανόλευκη” πέτυχε τουλάχιστον τον μίνιμουμ στόχο της, ο οποίος ήταν να πάει στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

“Ήταν πολύ δύσκολο από ψυχολογικής άποψης να παίξουμε. Ήρθαμε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ταπεινοί. Δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από την Ισπανία κι έπρεπε να μαζέψουμε την ομάδα για να παίξει με τη Λετονία. Στο ματς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα για συναισθηματικούς λόγους. Ο μίνιμουμ στόχος, με τον οποίο ήρθαμε εδώ, ήταν να πάμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή όταν ο Βασίλης ανακοίνωσε πως σταματά στα αποδυτήρια. Είναι από τους παίκτες που άλλαξαν το ελληνικό μπάσκετ, ένας ηγέτης και θα τον θυμόμαστε σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν τα καταφέραμε κι αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από την Ισπανία. Το ελληνικό μπάσκετ, εντούτοις, θα συνεχίσει.

Κάποιες φορές έχουμε τόσες απαιτήσεις με τον εαυτό μας, χωρίς να σκεφτόμαστε καν αν έχουμε αντίπαλο. Όλοι πιστεύαμε. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα και πως βάσει συστήματος θα είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως η Ισπανία. Όπως είπα, εγώ είμαι υπεύθυνος, γιατί ο προπονητής πάντα είναι υπεύθυνος. Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ, πέρσι από την Σερβία και φέτος από την Ισπανία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε