Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Eurobasket 2015: Πιάστε τον Γκασόλ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο περιορισμός του Πάου Γκασόλ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αυριανού προημιτελικού του Eurobasket 2015 ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ο Ισπανός σέντερ αποτελεί το “Α” και το “Ω” της ισπανικής ομάδας, όντας ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης. Από τα χέρια του περνούν σχεδόν όλες οι επιθέσεις των  “φούριας ρόχας”, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να μην τον αποσύρει σχεδόν ποτέ από το παρκέ, παρότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του.

Εάν η Εθνική μας περιορίσει τη δραστηριότητα του Πάου Γκασόλ, τότε θα έχει πολλές ελπίδες να φτάσει στην τελική επικράτηση. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και ο βοηθός του Φώτη Κατσικάρη, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

“Η φετινή Ισπανία στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία του Γκασόλ παρότι δεν λείπουν τα υπόλοιπα αστέρια και ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Ο παίκτης που είναι καθοριστικός για το παιχνίδι της είναι ο Γκασόλ σε πόντους, ριμπάουντ, αλλά και δημιουργία. Από αυτόν ή μέσω αυτού βρίσκονται γύρω στου 30-40 πόντοι στο παιχνίδι της Ισπανίας.

Όπως καταλαβαίνουμε είναι ο πρώτος στόχος για εμάς και όπως καταλαβαίνουμε δεν πρέπει να τον αφήσουμε να δημιουργήσει, αλλά και να περιορίσουμε το σκοράρισμα. Εκεί θα επικεντρωθούμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη, η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι”, δήλωσε ο τεχνικός του Ρεθύμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε