Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Euroleague: Άνοδος στη βαθμολογία για Ολυμπιακό! Η Φενέρ… ξανάρχεται – “Ατσάλινη” Ρεάλ στο Ισραήλ

Euroleague: Άνοδος στη βαθμολογία για Ολυμπιακό! Η Φενέρ… ξανάρχεται – “Ατσάλινη” Ρεάλ στο Ισραήλ

Στην 11η θέση της βαθμολογίας της Euroleague ανέβηκε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί της Μπασκόνια στην 22η αγωνιστική, ενώ μεγάλες νίκες πήραν η Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μακάμπι στο Ισραήλ, όπως και η Φενέρ, που πλέον έχει βρίσκεται μία… ανάσα από την οκτάδα της διοργάνωσης. Δείτε όλα τα αποτελέσματα στα ματς της Πέμπτης (30/1) και τη βαθμολογία στη διοργάνωση.

Η Μακάμπι υποδέχτηκε την Ρεάλ στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με την “βασίλισσα” να υποτάσσει την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίρνοντας την σπουδαία νίκη με σκορ 81-77 μέσα στο Τελ Αβίβ. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί και μία εξαιρετική είδηση για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπεσε στο 14-8 και οι “πράσινοι” με νίκη επί της Βαλένθια θα καταφέρουν να τη φτάσουν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η Φενέρμπαχτσε συνεχίζει ακάθεκτη την αντεπίθεσή της καθώς επικράτησε με 74-70 της Άλμπα στο Βερολίνο -με ανατροπή στο 4ο δεκάλεπτο- φτάνοντας έτσι στην 5η νίκης της σε έξι ματς και ανεβάζοντας το ρεκόρ της στη βαθμολογία σε 10-12 όντας πλέον μία… ανάσα από την οκτάδα της Euroleague.

Πρωταγωνιστής για τη Φενέρ ήταν ο Κώστας Σλούκας με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο καθοριστικός ήταν και ο Λίο Βέστερμαν που στα τελευταία λεπτά του αγώνα είχε τρία τρίποντα και σημείωσε συνολικά 11 πόντους.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το διπλό στην έδρα της Χίμκι, επικρατώντας με 78-69 και έφτασε τις πέντε σερί νίκες ανεβάζοντας το ρεκόρ της σε 16-6 στη βαθμολογία, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι με μόλις μια επικράτηση στα τελευταία 7 ματς, έπεσαν στο 9-13.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ξανά o απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 21 πόντους, ενώ ο Βόιγκτμαν ΄πέτυχε “double-double” με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Σαντ Ρος είχε κι αυτός πολύτιμη προσφορά στο παιχνίδι με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Αλεξέι Σβεντ, που σταμάτησε στους 7 πόντους, μοιράζοντας, παράλληλα, 6 ασίστ.

Η βαθμολογία της Euroleague

 

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-78

Άλμπα Βερολίνου – Φενέρμπαχτσε 70-74

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 80-70

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 77-81

Βιλερμπάν – Ζάλγκιρις Κάουνας 74-79

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 90-72

Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου 79-78

31/1

Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές 20:00

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 22:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις