Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Euroleague: Ξεκινούν οι… ελληνοτουρκικές μάχες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι “αιώνιοι” εξασφάλισαν την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου της Euroleague που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και κόντρα σε Ανατολού Εφές και Φενέρμπαχτσε θα προσπαθήσουν να βρεθούν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στην ελίτ της Ευρώπης, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα στην κανονική διάρκεια της Euroleague, πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης (πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015) και την κάτοχο του τίτλου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι “αιώνιοι” ρίχνονται αυτή την εβδομάδα στα πλέι οφ, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Αμφότεροι, απέναντι σε τουρκικές ομάδες (με Αναντολού Εφές οι “ερυθρόλευκοι” και Φενερμπαχτσέ το ¨τριφύλλι”).

Πρώτοι στη μάχη των πλέι οφ μπαίνουν οι “πράσινοι”, υποδεχόμενοι την ομάδα του Ομπράντοβιτς και θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους σε final 4 μετά από 5 χρόνια. Το πρώτο ματς θα γίνει την Τρίτη (18/4, 21:00) στο ΟΑΚΑ, ενώ ο δεύτερος προημιτελικός θα διεξαχθεί πάλι στην Αθήνα την Πέμπτη (20/4, 21:00). Στη συνέχεια, η σειρά θα πάει στην έδρα των Τούρκων, με το 3ο παιχνίδι να γίνεται στις 25 Απριλίου στην Πόλη. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Κει Σι Ρίβερς ξεπέρασε την τροφική δηλητηρίαση και από την Κυριακή του Πάσχα ενσωματώθηκε στις προπονήσεις.

Ακολουθεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που έχει μπροστά του το εμπόδιο την Αναντολού Εφές. Οι “ερυθρόλευκοι” θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την 4η τους Euroleague στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου το 2012 στέφθηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πάντως, την τελευταία φορά που προκρίθηκαν σε final 4, το 2015 στη Μαδρίτη, οι Πειραιώτες το έκαναν έχοντας μειονέκτημα έδρας, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα, με το αξέχαστο “buzzer beater” τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ.

Οι δυο πρώτοι προημιτελικοί με την Ανατολού Εφές θα γίνουν την Τετάρτη (19/4, 21:00) και την Παρασκευή (21/4, 21:00) στο ΣΕΦ, ενώ τστη συνέχεια η σειρά θα πάει στην Πόλη, με το τρίτο παιχνίδι να γίνεται στις 26 Απριλίου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ματ Λοτζέσκι .

Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων των πλέι οφ:

1οι αγώνες
Τρίτη, 18 Απριλίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00
Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

Τετάρτη, 19 Απριλίου
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00

2οι αγώνες
Πέμπτη, 20 Απριλίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00
Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

Παρασκευή, 21 Απριλίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00
Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε