Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Euroleague: “Βόμβες” σε Ποντγκόριτσα και Μιλάνο! Χαμός στην κατάταξη

Euroleague: “Βόμβες” σε Ποντγκόριτσα και Μιλάνο! Χαμός στην κατάταξη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Αγωνιστική των εκπλήξεων είναι η ενδέκατη της Euroleague, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας. Μπουντούτσνοστ και Γκραν Κανάρια έκαναν το “μπαμ”, βάζοντας “φωτιά” στην κατάταξη.

Η Μπουντούτσνοστ επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 67-64, ρίχνοντας στο καναβάτσο και τους Καταλανούς μετά την Μπασκόνια και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Μαυροβούνιοι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στην έδρα τους, “προσγειώνοντας” απότομα το σύνολο του Πέσιτς.

Από την πλευρά της, η σταχτοπούτα της Euroleague, Γκραν Κανάρια, έκανε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, μιας και νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 94-86 στην Ιταλία. Χωρίς τον Νέντοβιτς, οι Ιταλοί δεν πατούν καλά και δείχνουν αρκετά ευάλωτοι.

Μετά τις ήττες των Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο, αλλά κι αυτή του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, οι τρεις ομάδες έχουν ρεκόρ 6-5. Τόσο θα είναι το ρεκόρ και του Παναθηναϊκού αν νικήσει απόψε τη Φενέρμπαχτσε, δείγμα του πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή Euroleague.

Με σφραγίδα Σφαιρόπουλου

Με αμυντικό ρεσιτάλ στον… επίλογο του αγώνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ σημείωσε μεγάλη ανατροπή και έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά εφέτος back to back νίκες. Οι Ισραηλινοί αρχίζουν να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία και την έμφαση στην άμυνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παιρνόντας νικηφόρα με 73-71 από την έδρα της Νταρουσάφακα,  περιορίζοντας τους Τούρκους σε μόλις 9 πόντους στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Η Μακάμπι πανηγύρισε την 3η εφετινή νίκη της και δεύτερη διαδοχική, υποχρεώνοντας την ουραγό Νταρουσάφακα στη 10η απώλεια. Πρωταγωνιστής των νικητών ο Τζόνι Ο’Μπράιαντ με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (6/12)

Μπουντούτσνοστ – Μπαρτσελόνα 67-64

Νταρουσάφακα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-73

Ζάλγκιρις Κάουνας – Ολυμπιακός 83-75

Μπάγερν Μονάχου – Χίμκι 72-65

Αρμάνι Μιλάνο – Γκραν Κανάρια 86-94

Το πρόγραμμα της Παρασκευής  (7/12)

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 19:30

Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:30

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 21:30

Η κατάταξη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις