Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Europa League: “Έλαμψε” ο Αστέρας! Έριξε… στο καναβάτσο τον ΑΠΟΕΛ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αυτή φορά δεν κατάλαβε… ούτε από διακοπές! Ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε εύκολα εντός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 2-0 σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο στιγματίστηκε από τις φωτοβολίδες που πέταξαν οι Κύπριοι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι υπεύθυνοι για τη διακοπή ενός τετάρτου στο δεύτερο ημίχρονο που μόνο τους Αρκάδες ωφέλησε.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ και κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, η οποία την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης. Πλέον οι Αρκάδες θα ταξιδέψουν την επόμενη αγωνιστική στην Τσεχία, προκειμένου να πάρουν το διπλό πρόκρισης στην έδρα της Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στην έδρα τους με τη Σάλκε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 4 αγώνες):

1. Σάλκε 8
2. Σπάρτα Πράγας 6
3. Αστέρας Τρίπολης 4
4. ΑΠΟΕΛ 3

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για τον Αστέρα Τρίπολης, όπως ακριβώς ξεκίνησε και το εντός έδρας παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Σπάρτα Πράγας. Με το “καλημέρα” (1′), ο Μπερτόλιο έβαλε σε θέση οδηγού τους Αρκάδες, καθώς “εκτέλεσε” τον Βάτερμαν, εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Οι Κύπριοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα. Στο 16′ ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Στίλιτς, με τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ να έχει και δοκάρι ένα λεπτό αργότερα. Αφού ξεπέρασε ανώδυνα την πίεση των φιλοξενούμενων, ο Αστέρας βγήκε και πάλι στην επίθεση, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο το πρώτο ημίχρονο.

Στο 45′ ο Μάσα έβγαλε “γλυκιά” σέντρα από τα αριστερά και ο Γιάννου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0 για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος πετούσε… “φωτιές” στις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας Τρίπολης διατηρούσε άνετα το υπέρ του 2-0 και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κυλούσε ομαλά μέχρι το τέλος του, δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ωστόσο οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είχαν διαφορετική άποψη. Οι Κύπριοι έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί στο 70′ για 15 λεπτά.

Η διακοπή ωφέλησε μόνο τον Αστέρα, ο οποίος στην επανέναρξη του αγώνα έχασε 2-3 κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη του. Το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων είναι απόλυτα δίκαιο, με τον Αστέρα να πανηγυρίζει την πέμπτη ευρωπαϊκή νίκη του.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Λανθαρότε (63’ Φούντας), Ζήσοπουλος, Μπερτόλιο (64’ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Γιάννου (78’ Αλόκο)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αντωνιάδης (64’ Αλεξάνδρου), Ινάκι Αστίθ, Μάριο Σέρτζιο, Αρτυματάς (77’ Χαραλαμπίδης), Βινίσιους, Στίλιτς, Νούνο Μοράις, Πιατκόφσκι (46’ Καβενάγκι), Βάντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε