Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Europa League: Ήττα και στην Κύπρο για τον Αστέρα! Μειώνονται οι ελπίδες πρόκρισης

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα φώτα έσβησαν στο ΓΣΠ για δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος και μαζί “έσβησε” και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος παρότι προηγήθηκε νωρίς στην Κύπρο, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, όντας πολύ κακός στο δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει την ομάδα του Στάικου Βεργέτη σε ακόμη δυσκολότερη θέση σε ότι αφορά την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μιας και παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό. Οι Αρκάδες θα χρειαστούν ένα μίνι θαύμα στο δεύτερο γύρο, από τη στιγμή, μάλιστα, που η Σπάρτα Πράγας πήρε “χρυσό” βαθμό στη Γερμανία απέναντι στη Σάλκε (2-2).

Όπως και στο παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας, ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Στο 8′ ο Μπερτόλιο έκανε μία πανέμορφη ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Λούι, ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 και παγώνοντας το ΓΣΠ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά ένα εξωαγωνιστικό συμβάν έμελλε να είναι καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Η τάση του ρεύματος στο ΓΣΠ έπεσε στο 16′, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για 10 λεπτά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Όταν ξεκίνησε εκ νέου το παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης είχε χάσει τον ρυθμό του, με τον ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Η κυριαρχία του, μάλιστα, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 44′. Οι Κύπριοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Γιαννούλη να κάνει χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Καβέναγκι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και ο ΑΠΟΕΛ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 59′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Καρλάο πήρε καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά σκόραρε για την κυπριακή ομάδα, κάνοντας το 2-1.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες να κάνει το 3-1, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να πετύχει κάποιο άλλο τέρμα. Το τελικό σκορ (2-1) αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Βάντερ (79′ Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφράιμ, Στίλιτς (87′ Αστίθ), Καβενάγκι (63′ Πιατκόφσκι)
ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Δημούτσος (62′ Νίκο Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74′ Λανθαρότε), Μάσα (88′ Σκούρτης), Γιάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε