Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Europa League: Μεγάλη (Χ)αμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει στην έδρα του το εμπόδιο της Κράσνονταρ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν ευκαιρίες στο τέλος για να πάρουν το παιχνίδι, με τον Γλύκο, πάντως, να τους κρατάει ζωντανούς σε ουκ ολίγες φάσεις.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ πρέπει να αισθάνεται αδικημένη, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης, Έκμπεργκ, θα μπορούσε στο 86′ να δώσει πέναλτι σε κράτημα του Στράντμπεργκ πάνω στον Μπερμπάτοφ μέσα στην περιοχή. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους σε δύο εβδομάδες στη Ρωσία, όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει σίγουρα βαθμό ή βαθμούς, ώστε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η Ντόρτμουντ είναι η επικεφαλής του ομίλου με 7 βαθμούς, η Κράσνονταρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 3 βαθμούς και τελευταία είναι η Γκαμπάλα με μόλις έναν βαθμό.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο πρώτο μέρος. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ αργός, ενώ οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Το θετικό ήταν, τουλάχιστον, πως η Κράσνονταρ δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία σοβαρή φάση μπροστά από την εστία του Γλύκου.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε κάπως. Η ρωσική ομάδα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στο 48′ ο Λαμπόρντε σούταρε από κοντινή απόσταση, αλλά  ο Γλύκος δήλωσε “παρών”, μπλοκάροντας τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Ο Τούντορ έριξε στο παιχνίδι στο 57′ τον Μπερμπάτοφ, προκειμένου ο Βούλγαρος σταρ να ξεκλειδώσει την άμυνα της ρωσικής ομάδας. Στο 68′ ο Σάμπο έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από πάσα του Πέλκα, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο. Η Κράσνονταρ απάντησε με δική της μεγάλη ευκαιρία. Στο 71′ ο Γλύκος νίκησε σε τετ α τετ τον Λαμπόρντε, πραγματοποιώντας μία σωτήρια επέμβαση.

Οι τερματοφύλακες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Ντικάν απέκρουσε πολύ δύσκολα ένα τρομερό σουτ του Κάτσε στο 78′. Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 86′, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια σε κράτημα του Στράντμπεργκ πάνω στον Μπερμπάτοφ μέσα στην περιοχή και δεν έδωσε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, καθώς ο Ζάιρο και ο Τζεντρζέτζικ αποβλήθηκαν.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ (46′ Λέοβατς), Κόστα, Μαλεζάς, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας (72′ Μακ), Ζάιρο, Αθανασιάδης (57′ Μπερμπάτοφ).

Κράσνονταρ: Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι (83′ Γκαζίνσκι), Αχμέντοφ (65′ Μαμάεφ), Λαμπόρντε, Καμπορέ, Ζοαοζίνιο, Σμόλοφ (63′ Άρι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε