Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Europa League, Παναθηναϊκός: Με τη… γνωστή Γκαμπάλα ή τη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την γνωστή του Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν ή τη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

 Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 27 Ιουλίου στη Λεωφόρο και η ρεβάνς στις 3 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι Γκαμπάλα και Γιαγκελόνια ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Αζερμπαϊτζάν, άρα οι Πολωνοί έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η Γκαμπάλα φέρνει εξαιρετικά δυσάρεστες αναμνήσεις για τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν από δύο χρόνια τον υποχρέωσε σε έναν από του πιο ταπεινωτικούς αποκλεισμούς της ευρωπαϊκής του ιστορίας, στα πλέι-οφ του Europa League (0-0 στο Αζερμπαϊτζάν, 2-2 στο «Απόστολος Νικολαϊδης»).

Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Ρόμαν Χρίγκορτσουκ, και στο… πολυεθνικό ρόστερ της υπάρχουν ποδοσφαιριστές από τη Σερβία (Βόισλαβ Στάνκοβιτς), τη Γαλλία (Μπαγκαλί Νταμπό, Στίβεν Ζοσέφ-Μονρόζ), τη Σκοτία (Αντι Χάλιντεϊ), την Ουκρανία (Βιτάλι Βέρνιντουμπ, Ντμίτρο Μπεζοτόσνι), την Ολλανδία (Ντιόν Μαλόουν, Ντέιβ Μπούλτχουις), την Κροατία (Φιλίπ Οζομπιτς), την Ισπανία (Χάβι Ερνάντεθ) και το Μάλι (Φαμούσα Κονέ).

Στόχος της Γκαμπάλα στην Ευρώπη είναι να μπει για τρίτη διαδοχική χρονιά στους ομίλους του Europa League, αλλά το 1-1 με τη Γιαγκελόνια στο χθεσινό παιχνίδι στο Μπακού, καθιστά δύσκολη ακόμη και την πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό. Η πολωνική ομάδα δεν είναι άγνωστη στους Ελληνες φιλάθλους, καθώς την περίοδο 2010-11, όταν μετείχε στο Europa League ως κυπελλούχος (ο μοναδικός τίτλος στην ιστορία της μαζί με το Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς), αντιμετώπισε στον Γ΄ προκριματικό γύρο τον Αρη, ο οποίος την απέκλεισε πολύ δύσκολα (νίκησε 2-1 στο Μπιάλιστοκ και έφερε ισοπαλία 2-2 στη Θεσσαλονίκη).

Η Γιαγκελόνια έχει ιδρυθεί το 1920, αλλά μέχρι πριν μία δεκαετία είχε μόνο σποραδικές παρουσίες στην πρώτη κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος. Προπονητής της είναι ο Ιρενέουζ Μάμροτ και το ρόστερ της είναι… εξίσου πολευθνικό με αυτό της Καμπάλα: Σκοτία (Ζίγκι Γκόρντον), Ουκρανία (Τάρας Ρόμαντσουκ, Ντμίτρο Χομτσενόβσκι), Λιθουανία (Αρβιντας Νοβικόβας, Φιοντόρ Τσέρνιχ), Βραζιλία (Γκιγιέρμε Σίτια, Γκουτιέρι Τομελιν), Κροατία (Ιβάν Ρούνιε), Σλοβακία (Μαριάν Κέλεμεν, με θητεία στον Αρη), Τσεχία (Μάρτιν Πόσπισιλ) και ο Ιρλανδός επιθετικός Σίλιαν Σέρινταν, με σπουδαία παρουσία στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκε σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε