Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Europa League, ΠΑΟΚ: Με την πρωτάρα Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Europa League, ΠΑΟΚ: Με την πρωτάρα Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Την πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ολιμπίκ Ντόνετσκ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν.

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 27 Ιουλίου στην Ουκρανία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (3/8) στην Τούμπα.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μόνον ένας παίκτης δεν είναι Ουκρανός. Πρόκειται για τον 23χρονο Ισπανομαροκινό επιθετικό, Μοχά Ραρσαγιά, ενώ ο  μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο 29χρονος Ουκρανός αμυντικός, Βίταλι Φεντόριβ.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2001 και το πρώτο της παιχνίδι στο φετινό ουκρανικό πρωτάθλημα είναι την Κυριακή (16/7) στην έδρα της Ολεκσαντρίγια για την 1η αγωνιστική της Premier League.

Την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο κατέκτησε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς σε 22 αναμετρήσεις (9 νίκες, 7 ισοπαλίες, 6 ήττες), ενώ ολοκλήρωσε τα πλέι οφ στην τέταρτη θέση με 44 βαθμούς, απολογισμό 11 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ πέτυχε 33 τέρματα και δέχθηκε 44. Η τέταρτη θέση είναι και η καλύτερη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία, με αποτέλεσμα να πάρει για πρώτη φορά το «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έδρα της Ολιμπίκ είναι το χωρητικότητας 3.000 θεατών “Sports Complex Olimpik” στο Ντόνετσκ, ωστόσο η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει επίσης το «Μπάνικοφ» στο Κίεβο και το «Γιουβιλέινι» της πόλης Σούμι. Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μπλε, ενώ προπονητής είναι ο Ρόμαν Σάνζαρ. Ο 38χρονος (28/5/1979) Σάνζαρ «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» τον Δεκέμβριο του 2012 και έγινε βοηθός προπονητή, ενώ τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε προσωρινά τα «ηνία» της Ολιμπίκ και βοήθησε την ομάδα να πανηγυρίσει την άνοδο στην Premier League της Ουκρανίας. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε