Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Έχει… σφυγμό! Ο Ηρακλής “πέρασε” απ’ τη Βέροια

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκης στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει ο Ηρακλής. Το γκολ του νεοαποκτηθέντα Γροντή άνοιξε το… δρόμο για το τελικό 2-0 μέσα στη Βέροια, σε ματς για την -εξ αναβολής- δεύτερη αγωνιστική της Superleague.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 8 βαθμούς -αν εξοφλήσουν τον Πορτουλίδη θα τους επιστραφούν και τρεις βαθμοί ποινής- ενώ η “Βασίλισσα του Βορρά” έμεινε στους 13.

Η Βέροια ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ. Μάλιστα, στο 6′ έχασε και την πρώτη της καλή ευκαιρία, με την κοντινή κεφαλιά του Καπετάνου να φεύγει μόλις άουτ.

Ο Ηρακλής αφιερώθηκε κυρίως στο να “χαλάει” τις αντίπαλες επιθέσεις και από το… πουθενά πλησίασε στο 0-1. Στο 16′ ο Ασίγκμπα γλίστρησε και ο Μοντέιρο που ήταν κοντά του έγινε κάτοχος της μπάλας και απείλησε τον Καντιμοίρη, βγαίνοντας λίγο πλάγια και αριστερά. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Οι δυο ομάδες είχαν καλό ρυθμό στη συνέχεια και είχαν τις ευκαιρίες τους για να φτάσουν στο πολυπόθητο τέρμα. Στο 31′ ο Ιντζόγλου δεν μπόρεσε να σκοράρει για τον “Γηραιό”, αφού το δυνατό του σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα απ’ την εστία του Καντιμοίρη, ενώ στο 40′ η νέα κεφαλιά του Καπετάνου -για λίγο- δεν κατέληξε στην εστία του Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, με την κεφαλιά του Στόιτσεφ (48′) να φεύγει μόλις άουτ. Ο Ηρακλής όμως αυτός που έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 65′! Ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφθασε στον Λεοζίνιο που από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καντιμοίρη, που παραχώρησε κόρνερ με το πόδι.

Οι δυο ομάδες ρίσκαραν, αφού μόνο η νίκη ήταν το αποτέλεσμα που ήθελαν και οι επιθέσεις διαδέχθηκαν η μια την άλλη και στις δυο εστίες. Στο 75” ο Στόιτσεφ έκανε τους φίλους της Βέροιας να μην πιστεύουν στα μάτια τους με την ευκαιρία που χάθηκε και στο 81′ το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ του Γηραιού! Ο Πασάς έστρωσε την μπάλα στον Γροντή που με πολύ ωραίο και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 και βάζοντας φωτιά στην… ουρά της Superleague.

Οι Θεσσαλονικείς “άγγιξαν” το 0-2 στο 86′, με τον Λεοζίνιο να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα σε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη. Στις καθυστερήσεις όμως ο Βραζιλιάνος κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, με το αντικανονικό μαρκάρισμα όμως να έχει γίνει εκτός περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε