Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου και τα δάκρυα της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου και τα δάκρυα της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, για να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα.

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης, με την Πλατανιώτη να γράφει ιστορία για τη χώρα μας και να ξεσπά σε κλάματα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πιο χαμογελαστή στη συνέχεια, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για να παραλάβει το χρυσό της μετάλλιο και να ακούσει τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις της Πλατανιώτη μετά το χρυσό μετάλλιο

«Οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Είναι μαγικό, είμαι πολύ συγκινημένη. Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι είχα σκοπό να μην συνεχίσω ως σολίστ γιατί είχα ελλιπή προετοιμασία. Ωστόσο, γνώριζα τις δυνατότητές μου γι’ αυτό και συνέχισα στη Ντόχα. Θέλω να ευχαριστώ τις προπονήτριές μου, και της ομοσπονδίας αλλά και την προπονήτριά μου από την Ισπανία, ήταν και οι τέσσερις μαζί μου και ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω στο σόλο. Δούλεψα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Είναι πολύ σημαντικό το πριν βγεις για τον αγώνα, να μπορείς να διαχειριστείς το άγχος γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και η ομάδα μας με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Οπότε αφού τελειώσει αυτή η μέρα της δικαίωσης και της χαράς, θα πάμε παρακάτω. Νιώθω πράγματι πιο ήρεμη από πέρυσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χορηγό μου την Ubitech καθώς χάρη σε αυτούς είμαι εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου που αγωνίζεται σήμερα»

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις