Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου βλέπουν τελικό στο επί κοντώ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου βλέπουν τελικό στο επί κοντώ

Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσουν ακόμα μία διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Το επί κοντώ είναι το αγώνισμα που παραδοσιακά χαρίζει διακρίσεις στη χώρα μας σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Πολλές από αυτές έχουν έρθει από τις δύο μετέχουσες στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα κληθούν για μία ακόμη φορά να σταθούν αντάξιες των δυνατοτήτων τους και να διεκδικήσουν τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η ολυμπιονίκης του Ρίο και νικήτρια στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2017 στο Βελιγράδι έχει περάσει φέτος τα 4,62 μ. και είναι ανάμεσα στα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ, μπορεί να μην έχει ανέβει μέχρι τώρα στη σεζόν, όσο ψηλά θα ήθελε, ωστόσο τα δείγματα που έχει λάβει από προπονήσεις και αγώνες της επιτρέπουν να σκέφτεται αισιόδοξα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Ο προκριματικός του επί κοντώ θα γίνει στις 08.10 ώρα Ελλάδας (09.10 Τουρκίας) γεγονός που δυσκολεύει το έργο των αθλητριών. Η Στεφανίδη έχει κάνει φέτος τέσσερις αγώνες, ενώ μετέχει για πέμπτη φορά σε Ευρωπαϊκό κλειστού έχοντας κατακτήσει ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο.

Η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος αποτελεί τον βασικό στόχο της Νικόλ Κυριακοπούλου στη διοργάνωση, στην έκτη της παρουσία στην ιστορία του θεσμού. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή έχει κάνει φέτος δύο αγώνες κι έχει καλύτερο άλμα στα 4,40 μέτρα. Η αθλήτρια στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου υπέστη θλάση, που την κράτησε πίσω σε προπονήσεις και αγώνες. Σε κάθε περίπτωση η “χάλκινη” στη διοργάνωση της Γλασκόβης διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να διεκδικήσει θέση στην οχτάδα του τελικού. Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου είναι 4,65 μ., ωστόσο είναι πιθανό ο προκριματικός να κλείσει χαμηλότερα. Την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες έχει η Τίνα Σούτει με 4,82 μ., ενώ σε καλή κατάσταση είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού, Βίλμα Μούρτο, που έχει περάσει τα 4,75 μέτρα. Η Στεφανίδη με το 4,62 μ. έχει την τέταρτη επίδοση. Πάνω από τα 4,75 μ. έχει περάσει και η Τσέχα Αμάλια Σβαμπίκοβα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ θα υπάρχει livestreaming μετάδοση και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις