Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Μάχη της Ελλάδας για παραμονή στην πρώτη κατηγορία

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Μάχη της Ελλάδας για παραμονή στην πρώτη κατηγορία

Η ελληνική αποστολή είχε μια άκρως θετική παρουσία στην δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων  που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας, με την «γαλανόλευκη» αποστολή να δίνει μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία του τουρνουά.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε για τον ελληνικό στίβο η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών και με βολή στα 74,12μ. κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφυροβολία χαρίζοντας στην ομάδα πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια της να ανακάμψει βαθμολογικά.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμηλή βολή στα 69,97μ., στη συνέχεια όμως βρήκε το ρυθμό του, αφού σημείωσε 72,87μ., 74,12μ., 74,12μ. άκυρη και 73,60 μέτρα.

Ένα λάθος περίπου στο πέμπτο εμπόδιο στοίχισε στον Κώστα Δουβαλίδη μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Ο έμπειρος αθλητής παρότι έφυγε πολύ καλά, περίπου στα μισά της κούρσας, χτύπησε το εμπόδιο με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του και να υποχωρήσει. Ο αθλητής τερμάτισε στην τέταρτη θέση της σειράς του με 13.90 (0,1) σε μια επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Σπυριδούλα Καρύδη κατέλαβε την 10η θέση στο τριπλούν με άλμα στα 12,92 μ. (0,4) σε έναν αγώνα όπου θα ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα.

Σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα πρόσφερε και η Δήμητρα Γναφάκη, που ήταν ένατη στα 400 μ. εμπ. με 56.63. Η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων έκανε κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας που της στέρησαν μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Κράζιφ (Γερμανία) με 54.47.

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος ήταν 14ος στα 400 μ. εμπ. με 51.29 επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, γεγονός που χαρακτηρίζει πετυχημένη την παρουσία του στη διοργάνωση.

Ο Σέργιος Διακοστεφανής είχε την πρώτη του συμμετοχή στα 1.500 μ. με την εθνική ομάδα και είχε την ευκαιρία να μαζέψει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ο αθλητής ήταν 16ος με 3.50.57 επίδοση αρκετά κοντά στο ατομικό του 3.47.99.

Ο Δημήτρης Παυλίδης στην πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα, δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε. Ο ανερχόμενος αθλητής της δισκοβολίας ήταν 16ος με 45,79 μ. με μια επίδοση που δεν αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες του. Ο 20χρονος επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από την Αμερική και το επόμενο διάστημα θα έχει το χρόνο να ξεκουραστεί και να ανακάμψει.

Η δουλειά που γίνεται στις σκυτάλες Ανδρών και Γυναικών αποτυπώθηκε το Σάββατο 24/06 στον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο της Σιλέσια, αφού η ομάδα των Γυναικών με την Άρτεμις Αναστασίου για πρώτη φορά στη θέση εκκίνησης και τις Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να ακολουθούν έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και τερμάτισαν στην έβδομη θέση με 43.81 που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η ομάδα των Ανδρών με τους Θοδωρή Βροντινό, Κώστα Δουβαλίδη, Γιάννη Γρανιτσιώτη και Γιάννη Νυφαντόπουλο να σημειώνουν 39.34 και να καταλαμβάνουν την ένατη θέση. Οι τέσσερις αθλητές έκαναν πολύ καλές αλλαγές και κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχημένα την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Η χώρα μας ολοκλήρωσε την ημέρα στην 13η θέση με 171,50 βαθμούς με διάφορα δέκα βαθμών από την Νορβηγία που ακολουθεί στην 14η θέση. Οι Σκανδιναβοί έχασαν πολύτιμους βαθμούς, αφού ακυρώθηκαν και στις δύο σκυταλοδρομίες γεγονός που τους έβαλε στη ζώνη του υποβιβασμού. Η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία θα κριθεί στις λεπτομέρειες καθώς αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα μπορούν αύριο να βρεθούν στην τελική τριάδα.

Σε κάθε περίπτωση το ομαδικό πνεύμα της αποστολής, η θέληση των παιδιών να κρατήσουν τη χώρα ανάμεσα στις κορυφαίες κρατούν την ομάδα εντός του στόχου της.

  • Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει η Ιταλία με 294 βαθμούς και ακολουθεί η Πολωνία με 258,50.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις