Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Εμμανουήλ Καραλή – «Ψυχικά δεν είμαι καλά» δήλωσε ο ίδιος

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Εμμανουήλ Καραλή – «Ψυχικά δεν είμαι καλά» δήλωσε ο ίδιος
ΦΩΤΟ intime αρχείου

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να βρεθεί στα υψηλά του στάνταρ και με επίδοση 5,50 μέτρα, έμεινε στη 13 θέση του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Το όριο για την πρόκριση στον τελικό ήταν τα 5,80 μέτρα, αλλά οι 12 αθλητές που πέρασαν από τα προκριματικά χρειάστηκαν μόνο 5,65 μέτρα, στα οποία και απέτυχε τρεις φορές ο Καραλής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα και στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι παρότι σωματικά ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ψυχικά δεν ήταν σε θέση για έναν μεγάλο αγώνα.

Οι δηλώσεις του Καραλή

Για την ημιτελική σειρά: «Δεν τα κατάφερα σήμερα. Ήταν δύσκολη χρονιά μετά τον κλειστό, η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Όταν δεν χαίρομαι να πηδάω δεν μου βγαίνει. Χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, αγαπάω αυτό που κάνω, αλλά με στενοχωρεί ορισμένες φορές».

Για το ότι ο αθλητισμός έχει και χαρές και λύπες: «Πάντα το λέω αυτό. Ο αθλητισμός έχει εννέα λύπες και μια χαρά. Μέσα από τον πρωταθλητισμό έμαθα ότι συνεχίζω. Θα συνεχίσω και πρέπει να επικεντρωθώ εκεί».

Για το αν είναι καλά: «Σωματικά είμαι καλά, ψυχικά δεν είμαι καλά. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες, όλοι περνάμε δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξω μπροστά».

Για το αν μπορούσε να κάνει περισσότερους αγώνες στη σεζόν: «Σίγουρα μπορούσα να κάνω περισσότερους αγώνες, αλλά η χρονιά δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω».

Για το μέλλον: «Προσπαθώ να φερθώ ώριμα και να κοιτάξω μπροστά, να μην τα βλέπω αρνητικά. Από τέταρτος ολυμπιονίκης δεν μπορώ να περάσω στον τελικό. Όταν με δείτε να χαμογελάω θα δείτε μεγάλα πράγματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις