Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φαβορί ο Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης αξίζει το back to back MVP” είπε ο προπονητής του

Φαβορί ο Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης αξίζει το back to back MVP” είπε ο προπονητής του
ΦΩΤΟ Reuters

Το NBA γνωστοποίησε ότι το βραβείο του MVP για τη σεζόν 2019-20 θα δοθεί με βάση τα παιχνίδια πριν τη διακοπή του κορονοϊού και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη συνεχόμενη βράβευσή του.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς “έτρεχε” μία εκπληκτική σεζόν, με βελτιωμένα όλα τα στατιστικά του και ιστορικές επιδόσεις για το NBA, με αποτέλεσμα να θεωρείται δύσκολο να μην κερδίσει το βραβείο του MVP για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Πίπεν αποθέωσε τον Αντετοκούνμπο – Γιατί δεν πιστεύει ότι θα πάρει τον τίτλο (video)

Μοναδικός του αντίπαλος είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος κυρίως λόγω “ονόματος” αποτελεί “κίνδυνο” για τον Έλληνα γκαρντ φόργουορντ. Όχι πάντως σε ό,τι αφορά τον προπονητή του, Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος έσπευσε να αποθεώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να επισημάνει πόσο αξίζει το βραβείο του MVP.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Αντετοκούνμπο

«Δεν ήξερα ότι θα γίνει έτσι.  Νομίζω ότι έχουν παίξει 64, 65 ή ακόμα και 66 παιχνίδια οι ομάδες, οπότε υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός και σίγουρα και πιο σημαντικό είναι ότι ο Γιάννης, στο μυαλό μας, έχει κάνει παραπάνω από αρκετά για να αξίζει το back to back MVP. Αυτά που κάνει για εμάς και στις δύο άκρες του παρκέ, αυτά που κάνει κάθε βράδυ, ο τρόπος που θέτει τον πήχη, που βάζει την κουλτούρα, η ηθική του στην δουλειά, είναι ως απλού συμπαίκτη. Είναι απίστευτος συμπαίκτης, παίζει χωρίς εγωισμό, κάνει τα πάντα. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο τύπος του MVP, οπότε νιώθω ότι το αξίζει και θα είμαστε ενθουσιασμένοι να τον υποστηρίζουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις