Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε κατά Euroleague: «Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κρίθηκαν από διαιτητικά λάθη»

Φενέρμπαχτσε κατά Euroleague: «Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κρίθηκαν από διαιτητικά λάθη»
ΦΩΤΟ Intime

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα από την Μπαρτσελόνα, έχοντας και έντονα παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Η τουρκική ομάδα εξέδωσε έτσι επίσημη ανακοίνωση κατά της Euroleague, της οποίας θεωρείται πάντως σύμμαχος, κάνοντας λόγο για διαιτητικά λάθη, που έκρινα τόσο την αναμέτρηση με τους Καταλανούς, όσο και τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα.

Η ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε

«Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε πάντα το μέγιστο ενδιαφέρον για την Euroleague. Αυτό δεν άλλαξε ακόμα και μετά από ματς που κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που δυσκολευόμαστε να δεχτούμε. Είναι πλέον αδύνατο να μείνουμε σιωπηλοί σε αυτό το ζήτημα και στα διαιτητικά λάθη που έχουμε δει από την αρχή της φετινής σεζόν.

Στα τρία ματς που παίξαμε πρόσφατα, με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, το αποτέλεσμα κρίθηκε από αμφιλεγόμενες αποφάσεις, η πλειοψηφία των οποίων καταγράφηκε στα τελευταία λεπτά των αγώνων, με τρόπο κατά τον οποίο άλλαξε η εικόνα στο παρκέ. Είδαμε πρωτοφανείς αποφάσεις και αντιαθλητικά, που δεν συμβαδίζουν με τα standards που εφάρμοζαν οι διαιτητές της Euroleague στους προηγούμενους αγώνες. 

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε επίσης ότι η Euroleague αποδέχτηκε την κατάσταση σε παρόμοια διαιτητικά λάθη στο παρελθόν και ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους συλλόγους που υπέφεραν.

Euroleague, Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Τα highlights και τα δύο αντιαθλητικά που έκριναν τον αγώνα

Αν και έχουμε διατηρήσει την ηρεμία μας μέχρι αυτή τη στιγμή, μας έχει καταστεί αδύνατο να διατηρήσουμε αυτή τη στάση μετά τα πρόσφατα γεγονότα. 

Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους πιο πολύτιμους εταίρους της Turkish Airlines Euroleague και πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς με την ιστορία, τους ισχυρούς χορηγούς και τις σημαντικές επενδύσεις του. Η ομάδα μας δεν αποδέχεται αυτό το άδικο αποτέλεσμα των διαιτητικών αποφάσεων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις