Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Ο θριαμβευτής Ομπράντοβιτς και ο σεβασμός για τους “ερυθρόλευκους” [vid]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο κορυφαίος κόουτς “κλείδωσε” τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε την Φενέρμπαχτσε στην κατάκτηση της πρώτης της Euroleague. Παρά την ήττα τους, οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν το σεβασμό όλων. Δείτε τα καλύτερα του τελικού της Κωνσταντινούπολης.

Μπορεί κατά τη διάρκεια της σεζόν αν είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, αλλά η Φενέρμπαχτσε εμφανίστηκε έτοιμη την κατάλληλη στιγμή. Ο Ομπράντοβιτς προετοίμασε ιδανικά τους Τούρκους για το Final Four της Κωνσταντινούπολης, η ομάδα φορμαρίστηκε στο φινάλε της… ευρωπαϊκής σεζόν και το ιδανικό του πλάνο την οδήγησε στην κατάκτηση της πρώτης της Euroleague.

Ο “Ζοτς” κατάφερε με την τακτική του -και εκμεταλλευόμενος την κακή τους βραδιά- να εξαφανίσει τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού και να γίνει… Μίδας της Euroleague, φτάνοντας τις 9 κατακτήσεις, προπονώντας 5 διαφορετικές ομάδες. Παράλληλα, ο Σέρβος κόουτς επέκτεινε το σερί του απέναντι στους Πειραιώτες σε Final Four (νικητής σε 3 σε τελικούς και 4×4 στε Final 4).

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός του χαμηλού μπάτζετ, προκρίθηκε σε τελικό Final 4 για τέταρτη φορά την τελευταία εξαετία και αν δεν πάθαιναν επιθετικό μπλακ άουτ οι ηγέτες του, ίσως να είχε διαφορετική μοίρα. Παρά την ήττα στον τελικό, οι “ερυθρόλευκοι” βγαίνουν κερδισμένοι από το Final Four

Πήγαν στην Κωνσταντινούπολη ως αουτσάιντερ και χωρίς δυο σημαντικά… γρανάζια της “μηχανής” τους (Χάκετ – Λοτζέσκι). Οι “ερυθρόλευκοι” όμως παρέμειναν στην ελίτ της Ευρώπης, νικώντας την… πελάτισσα ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Κόντρα όμως στον ανώτερη και πιο πλήρης ομάδα του Ομπράντοβιτς, οι Πειραιώτες φάνηκαν ανταγωνιστικοί για ΄κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο και μετά ο τίτλος… χάθηκε στο “Σιναν Ερντέμ”.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το σεβασμό όλων και έδειξε πως έχει γερές βάσεις και πως… σύντομα θα έχει νέους παίκτες (Παπαπέτρου, Αγραβάνης) που θα του δώσουν ώθηση και θα τον διατηρήσουν ψηλά. Οι “ερυθρόλευκοι” απέδειξαν πως είναι από τα πιο… υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού με την παρουσία τους και επιστρέφουν “νικητές” στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε