Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Θέλει να επιστρέψει με την πρόκριση από την Κωνσταντινούπολη

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Θέλει να επιστρέψει με την πρόκριση από την Κωνσταντινούπολη
Intime.gr

ΦενερμπαχτσεΟλυμπιακός, “πράξη” τέταρτη! Λίγες ώρες μετά την… buzzer beater νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη (20.45Newsit.gr, Novasports Prime), οι Πειραιώτες κοντράρονται και πάλι με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, με την ελπίδα αυτή να είναι η τελευταία φετινή και να τους δώσει την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague

Τη νέα νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, που θα του δώσει την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague που θα γίνει στο Κάουνας, θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, στο Game 4 της σειράς των playoffs.

Οι “ερυθρόλευκοι” επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας (προηγούνται με 2-1 στις νίκες), χάρη στο τρομερό buzzer beater του Κώστα Σλούκα στο τρίτο παιχνίδι και θέλουν να γίνουν η δεύτερη ομάδα που θα πάρει το “εισιτήριο” για το… Κάουνας, μετά την Μπαρτσελόνα.

Σε περίπτωση όμως που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη νικήσει και κάνει το 2-2, τότε η σειρά θα οδηγηθεί σε πέμπτο και το τελευταίο ματς στο ΣΕΦ (9/5, 21:30).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Από την άλλη, στη Φενέρμπαχτσε δεν έχει διαθέσιμο τον Ντέβιν Μπούκερ.Αμφίβολοι είναι οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Το αποψινό θα είναι το έκτο φετινό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να μετράει τέσσερις νίκες. Δύο στην κανονική διάρκεια και άλλες τόσες στα playoffs.

Αν τα καταφέρει απόψε, τότε ο Ολυμπιακός θα προκριθεί για δωδέκατη φορά στην Ιστορία του και 8η τα τελευταία 15 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο) σε φάιναλ φορ Euroleague, με στόχο να ανέβει για 4η φορά στην κορυφή (1997 Ρώμη, 2012 Κωνσταντινούπολη, 2013 Λονδίνο). Ο Ολυμπιακός ήταν και πέρυσι στο φάιναλ φορ στο Βελιγράδι. Αν λοιπόν προκριθεί στο Κάουνας, τότε θα μετρά τέσσερις προκρίσεις σε διαδοχικά φάιναλ φορ (1994 και 1995, 2009 και 2010, 2012 και 2013, 2022 και 2023).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανός), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις